Шекспировото лято под небето на Пателеница продължава

„Венецианският търговец“ от Шекспир е вторият летен  спектакъл, с който се отбелязва  - 20 годишнината от  Шекспировата театрална школа в  село Паталеница, създадена от режисьора Христо Церовски.  След успеха, на който се радваше представлението  миналото лято, в Паталеница отново  идва режисьорът  Калин Ангелов и неговите актьори, които ще съживят  "Венецианският търговец" - отново  само за една нощ под паталенските звезди!

Режисьор на спектакъла е Калин Ангелов – преподавател по актьорско майсторство и режисура в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Поставял на сцените на театрите в Стара Загора, Пловдив, Варна, Театър „София“, Театър 199, Сатиричен театър „Алеко Константинов“, Театър „Сълза и смях“ и др. Участвал като режисьор в свободни театрални проекти, реализирани в независими пространства. 

Песните се изпълняват на живо, а музикалният съпровод е от инструментите цигулка, чело, акордеон, китара, укулеле и перкусии. Музикален ръководител на проекта е Георги Георгиев – Антика, дългогодишен участник в летните представления. И тази година спектакълът е в сътрудничество с Актьорското училище в Гилфорд към Университета Съри в Англия. В спектакъла участват студенти, обучаващи се в специалността "Музика и театър" и свирят на поне два инструмента. Пластиката и танците са дело на Миролюба Ивелин Петрова, която се занимава със съвременен танцов театър. В актьорския екип участва един от най-успешните актьори на Сатиричния театър в София Константин Икономов (в ролята на Шейлок), който се завърна на сцената в Паталеница след 5 години. 

В ролята на Джесика е младата актриса от Ямболския театър Мария Панайотова, а ролята на Порция е поверена на Ивелина Колева. В спектакъла, участват актьорите от Младежкия театър Николай Желев и Ахмед Юмер, а останалите мъжки роли са поверени на Димитър Димитров, Стефан Кирилов и Сава Драгнев. Порасналите деца на Шекспирова школа „Петровден“ Анатолий Ставрев и Самуела-Ивана Церовска са участници в летните проекти вече в качеството си на професионални актьори. Продължават участието си и трите деца на „Петровден“ – Стоян Додников, Гергана Петрова и Мартина Вълчинова. Сценограф на спектакъла е Теодора Лазарова, а мениджър Инна Церовска.Началото на предствавлението е 21часа. 


Още от категорията

Брайън Адамс разтърсва "Колодрума" довечера

Довечера в зала  „Колодрума“е концертът на рок звездата Брайън Адамс.  Шоуто на световноизвестния музикант ще продължи три часа.  То е част от турнето Shine A Light. Световната обиколка стартира по-рано тази година и до момента премина през най-големите арени в САЩ, Южна Америка, Австралия и Нова Зеландия.  За шоуто си в Пловдив  легендарният..

публикувано на 14.11.19 в 06:41

Константин посреща в Пловдив с "Вибрации в склада"

Константин посреща тази вечер любителите на изкуството с изложбата „Вибрации в склада”. Откриването е от 18.30 ч. в Total Sport, ул. „Екзарх Йосиф” 13. Експозицията съдържа над 25 картини.  Сред тях са най-новите творби на автора. Показани са и картини от големия експозиционен проект, който Константин осъществи в най-стария немски град –..

публикувано на 14.11.19 в 05:59

Брайън Адамс пристига утре за концерта си в Пловдив

Броени часове остават до вълнуващото шоу на Брайън Адамс, част от турнето Shine A Light. Световната обиколка стартира по-рано тази година и до момента премина през най-големите арени в САЩ, Южна Америка, Австралия и Нова Зеландия. За шоуто си в Пловдив на 14 ноември, канадската звезда идва с екип над 50 човека и повече от 15 тира техника...

публикувано на 13.11.19 в 10:10

Великите европейци - Карл IV Люксембургски

Кой е основал Монте Карло? Не, не знаете - само пилеете парите на рулетка, но не питате за основателя. Той е Карл IV Люксембургски, крал на Бохемия и император на Свещената римска империя, но го прави още като юноша.  После основава прочутия чешки курорт Карлови вари, двореца Храдчани в Прага, квартала Нове место, Карлов мост, Карлов..

публикувано на 13.11.19 в 10:06

Изложба "Брегове" гостува в галерията в Пазарджик

Художествената галерия "Станислав Доспевски" в Пазарджик представя експозицията "Брегове", в която са включени 73 творби на 50 автори.  Картините са част от фонда на галерията.  Откриването на изложбата е от 18.00 часа.

публикувано на 13.11.19 в 06:14