Наводненията на Коматевския възел секват, щом се намерят 7.5 млн лева

Все още няма финансиране за проекта,  който ще реши проблема с наводняването на Коматевския възел при всеки по-силен дъжд, каза кметът Иван Тотев. Той уточни, че от страна на  МРРБ не е подписан договора за съвместното финансиране на проекта, за който дори има избран изпълнител. 

По думите му поръчката е 7,5 милиона лева и  включва ремонти по трите  булеварда, свързани чрез Коматевски възел – бул.“Христо Ботев“, бул.“Копривщица“ и Коматевско шосе. „Другият вариант е  сами да си финансираме ремонта, но  за тази година не са предвидени толкова средства в бюджета",  допълни Тотев. 

Припомням, че поръчката е спечелена от „Драгиев и Ко”, а част от ремонтите дейности включват премахването на паважа на бул. "Копривщица" до кръстовището на бул „Никола Вапцаров“ и до Централна гара и осигуряване на добро отводняване на пътя и пътното тяло.


Още от категорията

Пожарът, вилнял до двореца в Кричим, е овладян

Овладян е пожарът, избухнал по-рано днес в близост до двореца в Кричим.  Няма никаква опасност за сградите на царския дворец, който е паметник на културата, нито за гората ,  съобщиха от Югозападното държавно предприятие, което стопанисва имотите.  Огънят е възникнал в земеделски площи край землището на двореца и бързо е обхванал сухи треви..

обновено на 22.08.19 в 17:20

Няма нови огнища на чума по свинете в Смолянсно

Областната епизоотична комисия  проведе заседание във връзка със създалата се обстановка относно появата и разпространението на болестта африканска чума по свинете.  Няма регистрирани нови огнища на африканска чума по свинете в Смолянско. Досега заразата бе потвърдена на територията на общините Девин, Доспат и Чепеларе. Промблемен обаче..

обновено на 22.08.19 в 17:19

Около 200 дка дъбова гора, храсти и пасища горят край Ветрен

Сигнал за разразилия се пожар е получен днес около 13.30 часа. По първоначални огънят тръгнал от сметището на градчето, а от там по сухи треви и храсти се прехвърлил в близката гора и обхванал близо 120 декара от нея.  На място незабавно са изпратени всички дежурни смени от огнеборци при Районните служби "ПБЗН" в Пазарджик, Белово, противопожарния..

публикувано на 22.08.19 в 16:08

Катастрофа на изход на Пловдив затруднява движението

Трима души са пострадали при катастрофа на „Пещерско шосе“ на изхода на Пловдив.  Движението при моста над Околовръстното шосе е само в едната лента и се регулира от екипи на „Пътна полиция“.  Сигналът за пътното произшествие е подаден в 11,25 ч., съобщават от полицията в Пловдив.  По първоначални данни са се блъснали два автомобила, при което са..

обновено на 22.08.19 в 15:55

Шест пожарни гасят пламнали сухи треви край Йоаким Груево

Запалени сухи треви и растителност горят на голяма площ край село Йоаким Груево. Шест коли на пловдивската пожарна и командата от Кричим гасят пожара, разпрострял се на около 50 декара, съобщи зам.-директорът на противопожарната служба Петър Тосков.  По данни до момента, огънят е локализиран и ограничен като засега няма опасност за близките..

публикувано на 22.08.19 в 14:36