Тревоги и възторзи "Точно днес"

С въодушевеното очакване на Роженския събор, който разстила на поляните в Родопите българския дух и темите на ежедневието, които тревожат същия този дух - така затваряме делничната седмица в петък.

Освен за програмата на тридневния фолклорен празник, ще ви кажем и как да стигнете до него без да попаднете в задръстване.

Хакерският скандал, който проби данните на НАП и пусна 5 милиона ЕГН- та, доходи, сделки и заеми да щъкат свободно ще коментира юристът, специалист по охрана на личните данни Димитър Калдамуков.

Опасенията от разрастванането на епидемията от африканска чума по свинете ще бъде тема на разговора ни с д - р Васил Паница, който е председател на ловното дружество "Сокол". Ловците са със специална мисия в битката срещу разпространението на заразата.

Ще допълним с картина от свинефермата в с. Братаница и с коментар и на председателя на Обединени български животновъди Бойко Синапов. 

"Добро утро, Ден!" днес по своя начин казва директорът на Етнографския музей в Пловдив Ангел Янков.Още от категорията

Позитивно за самотата и екологията във "Вход свободен"

Екологично загрижени оставаме и днес, във „Вход свободен“! Световни екипи от учени предупреждават, че до края на лятото 440 милиарда тона лед ще са се стопили или откъснали от гигантската ледена покривка на Гренландия. Срещаме ви с Биляна Маринова и разказа й за Гренландия, такава - каквато я вижда при пътуването си по време на еко-експедиция..

обновено на 22.08.19 в 10:07

Енергетика, здравеопазване, памет, екология и живопис "Точно днес"

Ще постави ли край на скептицизма, както призова министърът на енергетиката Теменужка Петкова, наливът от заявки за стратегически инвеститор в АЕЦ Белене и какви подводни рифове крие евентуалният бъдещ договор за реанимиране на родната ядрена енергетика – въпросите ще зададем на  енергийния експерт и председател на Движението за енергийна ефективност..

публикувано на 21.08.19 в 16:18

"Звукът на киното" идва с музиката на "Д-р Хаус"

Ексцентричният „ Д-р Хаус “ ще гостува в "Звукът на киното" тази събота. Разбира се, ще ви предложим не среща с талантливия британски актьор Хю Лори, събрал световна слава с тази роля.  В "Звукът на киното" ще слушате саундтрака на рейтинговия телевизионен сериал за изключителния диагностик с непредсказуемо поведение и граничещи с абсурда обноски...

обновено на 21.08.19 в 15:21

Интегрален град и нетрадиционни сцени във "Вход свободен"

Нови перспективи чертаем в средата на работната седмица! Интегрален град - що е то?! Каква ще бъде неговата структура,  материализиран град , или виртуален такъв? Дали идеята е реално приложима в ежедневието ни, отговорите ще получим от Ан – Мари Форуве, един от участниците в работна среща на доброволци от 35 държави, която беше проведена в..

публикувано на 20.08.19 в 16:27

Берем от дървото на живота “Точно днес“

Ще има ли АЕЦ Белене? Този път отговорът е оптимистичен. Според експертите отричането и замразяването на строежа доказа, че без ток не можем. ТЕЦ-овете си отиват. Гледаме напред, старото се предава, новото тържествува. Загубихме време, загубихме пари, но какво ще спечелим? Коментарът е на Атанас Тасев, енергиен експерт. Политическите сили..

публикувано на 20.08.19 в 14:48