„Алтер его” – между сериозното и усмивката с Марин Бодаков

| обновено на 21.07.19 в 13:32

Специален гост в „Алтер его” ще бъде Марин Бодаков. С него ще разговаряме за мечките и хората, за поезията и сатирата, за проекта „Епиграми на фасадата”, иницииран от Дома на хумора и сатирата в Габрово, както и за много други любопитни неща. Слушайте ни, ще се постараем да бъде интересно, смислено и весело. 

За протокола: Марин Бодаков е роден през 1971 г. във. Велико Търново. Завършва специалност "Българска филология" в СУ „Св. Климент Охридски”. От 2000 г. е литературен редактор на в. „Култура”, а по-късно е водещ рубриката „Ходене по буквите” в същото издание. Сега е член на екипа на „К” и води същата рубрика. 

Преподава във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски”. Съдружник в „Точица”, издателство за детска образователна литература. Марин Бодаков е автор на стихосбирките „Девство” (1994), „Бисквити” (1998), „Обявяване на провала” (2002), „Ангел в зоопарка” (2008),  „Наивно изкуство” (2011), „Северна тетрадка” (2013), „Битката за теб” (2016), „Мечка страх” (2019). 

Лауреат е на наградата „Иван Николов” (заедно с Румен Леонидов) за 2011 г. Носител е на отличието „Рицар на книгата” на Асоциация „Българска книга” за 2014 г.

В „Алтер его” специално внимание ще обърнем на „Мечка страх” – новата стихосбирка на Марин Бодаков, съвместно издание на „Фабер” и „Да”. Художествен оформител на книгата е Кирил Златков.

„Алтер его” се излъчва премиерно в събота след новините в 15.00 ч.

Повторенията са в неделя от 6.00 ч. сутринта и в понеделник след новините в 20.00 ч.

„Алтер его” – хуморът не е културен спам!

Автор и водещ: Петър Краевски


Още от категорията

"Точно днес"- за пътищата от и до града

Лятно и споделено ще уловим още от важните точки на август.  - Започваме с въвеждането на Тол системата за правозвачите, точно днес във вторник ще има тест в Пловдив за това как ще работи новото таксуване.  Говорят: проф. Олег Асенов от Националното тол управление и Васил Пиронков , председател на Управителния съвет на Камарата на автобусните..

публикувано на 19.08.19 в 16:22

"Звукът на киното" идва с музиката на "Д-р Хаус"

Ексцентричният „ Д-р Хаус “ ще гостува в "Звукът на киното" тази събота. Разбира се, ще ви предложим не среща с талантливия британски актьор Хю Лори, събрал световна слава с тази роля.  В "Звукът на киното" ще слушате саундтрака на рейтинговия телевизионен сериал за изключителния диагностик с непредсказуемо поведение и граничещи с абсурда обноски...

обновено на 19.08.19 в 15:33

"Вход свободен" предлага 5 екзотични рецепти за кафе

 Днес, освен за кафе, в предаването ще говорим и за други наслади.  Може да се каже, че този понеделник сме на френска вълна, защото в две отделни рубики ще разкажем за почти нeизвестния принос на Краля Слънце и императора Наполеон Бонапарт в два съвсем неочаквани аспекта и по- точно,  за това  как първият става основоположник на висшата мода, а..

обновено на 19.08.19 в 10:47

Подвластни на август и новата седмица "Точно днес"

Лятото е в разгара си. Тлее  и приближава към  местните избори. В политически план то изглежда доста унило, но и доста тревожно, заради екологични проблеми  от  пожароопасните сметища и неовладените животински зарази.  И с очакване на добри новини от новата седмица в ежедневната й динамика.  Тя започва в деня, когато ятата се готвят да..

публикувано на 18.08.19 в 17:12

В "Звукът на киното" среща под прожекторите на "Мулен Руж"

В "Звукът на киното" тази събота ще ви отведем в царството на кабарето и канкана с музиката от филма " Мулен Руж ". В този мюзикъл всичко е пищно, феерично и мащабно, а музиката прекрасна, романтична и зареждаща.  „Мулен Руж“ е филм на Баз Лурман от 2001 година. В него участват звездите на Холивуд Никол Кидман и Юън Макгрегър. Лентата разказва за млад..

обновено на 18.08.19 в 13:21