В Пловдив Димитрий Карпов и съпругата му създават Център в помощ на зависими

Трудният път от наркотиците до свободата и грижата за другите

Освен със зависимите и техните роднини, двамата работят и по линия на превенцията сред учениците

| обновено на 22.07.19 в 10:28

Младо семейство от Украйна  избра България  за да помага на хора, попаднали в капана на зависимостите.

Дмитрий и Катя Карпови от две години вече живеят в Пловдив, където създават  Център в помощ на зависими „ Пътят към свободата“ и помагат на хора, които искат да се откажат от наркотици, алкохол или други зависимости. 

Освен със зависимите и техните роднини, двамата работят и по линия на превенцията сред учениците. 

 Години наред Дмитрий и Екатерина Карпови са били в плен на дрогата, но са успели да излязат от омагьосания кръг благодарение на програма, която искат да развият и у нас и вече го правят не само в Пловдив,но и в София, Сливен и Асеновград. 

Двамата се срещат в център за лечение на зависими в родината си. Създават семейство и от 13 години двамата се занимават с помощ на зависими - първо в Украйна, а преди 2 години в Пловдив откриват специализирания център.  В центъра за лечение на зависимости в Украйна пътят към свободата среща Димитрий и Екатерина. От тогава са заедно и заедно помагат и на семействата на зависимите. Продължава разговорът на Елена Крушкова с Димитирий Карпов

Ние помагаме на семействата не само на зависимия. Много е важно да се разбере, че в един момент близките стават зависими от зависимия човек. По такъв начин хората губят себе си. Жени губят себе си. Майки губят себе си. Те искат да помогнат и помагат, помагат...но в един момент и самите имат нужда от помощ При нас има такава програма път към свободата на твоето семейство, разказва Димитрий

Той споделя, че за първи път на 13-14 години опитва първо с трева, но на 16 години вече е на инжекционни наркотици. Зависим е до 24 години . Стига до дъното, живее на улицата и накрая стига до център в Украйна и минава специална програма за рехабилитация.

Когато бях свободен, реших да помагам и на други , разказва младия мъж. В центъра среща и своята съпруга Катя и до днес са двамата и помагат на зависими. Основната работа в програмата е работа с роднините и близките на зависимите, защото промяната в обкръжението е основата, която помага на зависимите да изберат пътя на свободата, обяснява Димитрий.

Едно от намеренията на семейството е да разкрият защитено жилище за зависими, за да могат да им помаг по-добре.

Интервю с Димитрий Карпов може да чуете в прикачения звуков файл.

.


Галерия

Още от категорията

Превозите няма да поскъпнат след въвеждане на тол системата

В програма "Точно днес" ви запознаваме с въвеждането на тол системата за правозвачите. Във вторник ще се проведат тестове в Пловдив за това как ще работи новото таксуване.  Говорим с Васил Пиронков , председател на Управителния съвет на Камарата на автобусните превозвачи в България. Пиронков каза: Съгласно първоначално заложените критерии сега..

публикувано на 20.08.19 в 10:09
Ярък метеор-Персеид и купола на 2m RCC телескоп в НАО Рожен на 6 август 2019 г.

Международна школа за космоса стартира в Рожен

Изследователски център „Наука, технологии, иновации“към Философско-исторически факултет на Пловдивски университет,  Национална астрономическа обсерватория „Рожен”, България з аедно с  Института за изследване на обществата и знанието при БАН, Лабораторията социални и антропологични изследвания, и Центъра за анализ на политиката и изучаване на..

публикувано на 20.08.19 в 09:53

БДЖ от това лято започна кампания „Чети във влака”

БДЖ, съвместно с български издателства, започна кампанията „Чети във влака“, която цели да стимулира четенето на книги по един модерен начин. Всички пътници, притежаващи смарт устройства, могат да се докоснат до нови светове по време на пътуването си чрез магията на електронните книги. Това лятото във всички влакове в страната са..

публикувано на 20.08.19 в 09:36
Катерина Чобанова

Изложба разказва за 6 рода, свързани със Съединението

От днес в  Централно фоайе на НБ „Иван Вазов“ в Пловдив може да се види изложбата „50 години град Съединение“, посветена на половинвековния юбилей от преименуването на село Голямо Конаре в град  Съедниние.  Изложбата, дело на Катерина Чобанова, която 30 години събира и изследва историята на десетки известни родове от града на доброволни начала,..

публикувано на 19.08.19 в 12:45

Инструкторите да повишат качеството на обучение

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ извършва масови проверки на автошколите в страната. Инспекциите са със служители на МВР и Националната агенция за приходите.  В Пловдивска област има над 60 школи за обучение на шофьори и вече са открити нарушения в дейността на две от тях.   В контекста на тези проверки, а и на фона на черната..

публикувано на 19.08.19 в 10:48