Няма данни за замърсяване на въздуха и водата, посочват от МВР

Извадиха от Марица в Пловдив 6 празни варела за съхранение на химикали

Съдовете са извозени до депото в Цалапица, прокуратурата е образувала досъдебно производство

| обновено на 20.07.19 в 15:46
Снимка: Фесбук групата "Забелязано в Пловдив"

Шест празни варела, използвани за съхранение на химикал, са извадени от коритото на река Марица в Пловдив и са извозени до депото за опасни материали в Цалапица, съобщиха от МВР

Варелите са открити вчера от екипи на пловдивската пожарна. На място те установили, че съдовете са използвани за съхранение на химикал за ароматизиране на пропан-бутан. 

При проверката пожарникари и полицаи от Пловдив са открили още 10 подобни варела, но херметически затворени. Те са били в близък пункт за изкупуване на метали и също са депонирани в Цалапица. 

Пред Радио Пловдив директорът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков отказа информация за акцията. Той каза само, че случая прокуратурата е образувала досъдебно производство.

При направените измервания на място - и в реката, и в пункта, няма данни за замърсяване на въздуха и водите. Работата по изясняване на случая продължава.

В социалната мрежа за случката алармираха във Фейсбук групата "Забелязано в Пловдив"

Те посочват, че среднощната акция на пожарникарите е била на ул. "Крайречна" в квартал "Столипиново". 

Петромила Йотовска написаИзкарване на токсични отпадъци от коритото на река Марица. Това се случва на ул. Крайречна. В квартала се носеше зловеща миризма.

Живеещи в района заснели с телефоните си случката. Видеото е качено във Фейсбук. 


Още от категорията

ГДБОП арестува италиански фермер за измами с еврофондове

Един от най-известните фермери в Южна България – италианецът Фабрицио Фрески е бил задържан при акция на ГДБОП в Шишманци.  Дон Домат, както е известен в региона, е бил уличен за финансови измами и за източване на еврофондове. Заедно с него са задържани още 5-има души от офиса му.  Бизнесменът е освободен днес с парична гаранция. Фабрицио..

публикувано на 23.08.19 в 16:51

250 запалени гуми задимиха Столипиново

Пожар на отпадъци и стари гуми потушиха пловдивските пожарникарикари до реката в Столипиново. Заради гъстия черен дим много хора напуснаха района. Временно с полиция бяха затворени и две улици в квартала  - "Крайречна" и "Ландос".  Шест коли с огнеборци са изпратени на пожара в Столипиново. Към 16 часа той вече е овладян и опасност от..

публикувано на 23.08.19 в 15:39

Пуснаха билети за празнично пътуване с теснолинейката

БДЖ започва продажбата на билети за атракционното пътуване по теснолинейката между Септември и Велинград по повод Деня на Съединението на България на 6-и септември.  В празничния ден пътническата композиция ще бъде теглена от технопътния парен локомотив 609-76, доставен у нас точно преди 70 години, каза Калин Маринов, директор на Дирекция..

публикувано на 23.08.19 в 14:37

Стажанти от ГД „Гранична полиция“ положиха клетва в Пазарджик

82- та граничари се заклеха да спазват Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР. Тържествената церемония се проведе в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР.  На нея присъстваха заместник-директорът на ГДГП старши комисар Бисер Костадинов, помощник-ректорът на Академията на МВР Илия..

публикувано на 23.08.19 в 14:22

Арестуваха крупен наркопласьор, снабдявал с дрога и "Столипиново"

Полицията арестува мъж, снабдявал с дрога задържаната група в „Столипиново“. У наркопласьора са открити 4,5 кг хероин и 1 кг кокаин. Той е бил задържан в дома си в габровското село Гергини. Стойността на кокаина е около 120 хил. лева, а хероинът все още не е оценен. Част от наркотика била закопана в пластмасови кутии в двора. До..

обновено на 23.08.19 в 13:44