Завършва съборът в Рожен

| обновено на 21.07.19 в 15:14
Снимка: архив


Днес е третият, заключителен ден от Събора на народното творчество и животновъдството "Рожен - 2019", когато ще бъдат обявени и лауреатите на Националния фолклорен конкурс.

Над 200 хиляди души се събраха вчера на Роженските поляни. Участниците от страната и чужбина пяха и играха хора, придружавани от звука на стотици гайди и чанове.

Ансамбъл „Родопа“ развълнува до сълзи публиката с музикално-танцовият спектакъл "Миряст".

Над 280 хиляди са посетили Националния събор на народното творчество и животновъдство „Рожен“, каза Владислава Андреева от организаторите.Още от категорията

Гори сметището в Карлово

Пожар гори на сметището в Карлово. Огънят е локализиран на 200 кв.метра, съобщи за Радио Пловдив говорителят на Противопожарната служба Петър Тосков.  Два автмобила с огнеборци са на мястото на пожара и гасят огнището, чиято дълбочина все още не се знае. Огънят е тръгнал тази сутрин около 6 без 5. Няма информация за обгазяване към този час...

публикувано на 21.08.19 в 11:32

Склад на "Либхер" в село Царимир горя тази нощ

Склад с площ 900 кв м в село Царимир, обслужващ завод „Либхер“, се е запалил тази нощ. Впоследствие огънят обхванал и закрит склад с площ 250 кв. м.  Сигналът е подаден в 23,37 ч., съобщи пред Радио Пловдив директорът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков.  На място веднага са изпратени три противопожарни автомобила от Пловдив,..

публикувано на 21.08.19 в 10:40

Опасност от пожари в Пазарджишко и още 9 области

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила на места в 10 области на страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрологи. Индексът обхваща територии от областите Враца, Велико Търново, Плевен, Ловеч, Русе, Добрич, Бургас, Ямбол, Благоевград и Пазарджик . Екстремалният индекс означава, че са възможни бързо..

обновено на 21.08.19 в 10:20

Готовност за блокада на пътя Смолян-Пловдив край Юговското ханче в неделя

Жители на чепеларското село Загражден заплашиха с блокада на главния път Смолян – Пловдив, заради все още незапочналото строителство на пътя Загражден – Белица.  Акцията е планирана за тази неделя - 25 август , обявиха протестиращите. Недоволството им е заради няколкогодишното забавяне на строителните работи. Местни жители неведнъж са пращали..

обновено на 21.08.19 в 10:20

Ден на отворените врати в „Горубсо-Мадан“

Ден на отворените врати се провежда в рудник "Петровица" в квартал „Бориева“ на Мадан. Инициативата е на добивното предприятие "Горубсо-Мадан“, а поводът е въведения нов модел на добив на олово и цинк, при който ръчният труд е заменен с високопроизводителни машини.  От 8 до 14 часа в днешната сряда всички желаещи ще бъдат вкарани в дълбините на..

обновено на 21.08.19 в 08:50