Юлското утро „Точно днес“

Автор:


Седмицата започва с„Обич за България“- рисунки и творби на ученици от българските неделни училища в чужбина: от Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Великобритания, Австрия, Гърция и Молдова.Те ни показват България такава,каквато я помнят и каквато мечтаят да бъде. Интервю на Живка Танчева с Нели Спасова старши експерт в Регионалното управление по образование в Пловдив.

След последните политкоректни и некоретни игри като хакерството с НАП, свободното партийно финансиране, сваленото машинно гласуване и самолетната сделка, да очакваме ли и друго преди депутатската ваканцияили следващите жертви/герои , ще започнем да броим есенно и предизборно. Коментар на политолога проф. Александър Маринов.

Рожен и Родопите след събора. Местните и туристите. Въпросите, инициативите и лятото.Разговор с Илия Годев от Смилян.

Премиерно : В Пловдив от Полша долита Ненко Генов за премиера на първата си книга „Сбогом, дневнико“ в книжарница Хермес Централ. Книга, която не е за сухари, казва той. Пловдивчанинътсега кротко се преструва на учител по английски в Полша , преди това е бил ученик. После, вместо да се отърве, е продължил да учи – най-напред английска филология, а след това и кинорежисура.

В „Доро утро, ден!“ гостува адвокатът и бивш политик Владимир Дончев.

„Точно днес“. Понеделник. 22 юли. От 7 до 9.30


Още от категорията

"Звукът на киното" идва с музиката на "Д-р Хаус"

Ексцентричният „ Д-р Хаус “ ще гостува в "Звукът на киното" тази събота. Разбира се, ще ви предложим не среща с талантливия британски актьор Хю Лори, събрал световна слава с тази роля.  В "Звукът на киното" ще слушате саундтрака на рейтинговия телевизионен сериал за изключителния диагностик с непредсказуемо поведение и граничещи с абсурда обноски...

обновено на 21.08.19 в 15:21

Интегрален град и нетрадиционни сцени във "Вход свободен"

Нови перспективи чертаем в средата на работната седмица! Интегрален град - що е то?! Каква ще бъде неговата структура,  материализиран град , или виртуален такъв? Дали идеята е реално приложима в ежедневието ни, отговорите ще получим от Ан – Мари Форуве, един от участниците в работна среща на доброволци от 35 държави, която беше проведена в..

публикувано на 20.08.19 в 16:27

Берем от дървото на живота “Точно днес“

Ще има ли АЕЦ Белене? Този път отговорът е оптимистичен. Според експертите отричането и замразяването на строежа доказа, че без ток не можем. ТЕЦ-овете си отиват. Гледаме напред, старото се предава, новото тържествува. Загубихме време, загубихме пари, но какво ще спечелим? Коментарът е на Атанас Тасев, енергиен експерт. Политическите сили..

публикувано на 20.08.19 в 14:48

Пясъчни замъци и лична сила във „Вход свободен“

Времето е част от фундаменталната структура на Вселената, а ние сме част от нея.  Днес ще си говорим за фестивала „Les Châteaux de sable“ или „Пясъчни замъци“ в Белозем, от 24 до 30 август. Ганю Ганев- Ганди, един от организаторите на събитието, разказва.  За доверието и личната сила, очаквайте повече в рубриката „Езо Тера“. Доверието е като..

публикувано на 19.08.19 в 16:54

"Точно днес"- за пътищата от и до града

Лятно и споделено ще уловим още от важните точки на август.  - Започваме с въвеждането на Тол системата за правозвачите, точно днес във вторник ще има тест в Пловдив за това как ще работи новото таксуване.  Говорят: проф. Олег Асенов от Националното тол управление и Васил Пиронков , председател на Управителния съвет на Камарата на автобусните..

публикувано на 19.08.19 в 16:22