Откриват за празника на Пловдив новия централен площад и галерия

| обновено на 22.07.19 в 13:13

Вече е получен акт 15 за художествената галерия на ул. „Гладстон“ 32. Кметът на Пловдив Иван Тотев уточни, че общината е подала документи за акт 16 и тече подготовката за първата изложба.

„Ориентировъчната дата за откриването може да съвпадне с Есенния салон на изкуствата, вероятно това ще стане на 2 септември“, каза градоначалникът, като допълни, че Дружеството на пловдивските художници ще може да ползва галерията от 15 декември.

По план в началото на септември ще бъде готов и площад „Централен“. „Надяваме се това да стане за 6 септември, но няма проблем и да е 7 или 8 септември. Всичко, което е започнато през последните 2 години и съм обещал да се случи до края на мандата, ще бъде готово“, заяви кметът.

Той допълни: „Когато се качих на античната колона онзи ден, изпитах истинско удовлетворение от това колко се промени градът за 2 мандата. Живея със самочувствието, че това са най-успешните мандати на Пловдив в новата история на града и съм щастлив, че аз го ръководих“, заяви Иван Тотев. 
Още от категорията

Пожар на сметището в Карлово

Пожар гори на сметището в Карлово. Огънят е локализиран на 200 кв.метра, съобщи за Радио Пловдив говорителят на Противопожарната служба Петър Тосков.  Два автмобила с огнеборци са на мястото на пожара и гасят огнището, чиято дълбочина все още не се знае. Огънят е тръгнал тази сутрин около 6 без 5. Няма информация за обгазяване към този час...

публикувано на 21.08.19 в 11:32

Склад на "Либхер" в село Царимир горя тази нощ

Склад с площ 900 кв м в село Царимир, обслужващ завод „Либхер“, се е запалил тази нощ. Впоследствие огънят обхванал и закрит склад с площ 250 кв. м.  Сигналът е подаден в 23,37 ч., съобщи пред Радио Пловдив директорът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков.  На място веднага са изпратени три противопожарни автомобила от Пловдив,..

публикувано на 21.08.19 в 10:40

Опасност от пожари в Пазарджишко и още 9 области

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила на места в 10 области на страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрологи. Индексът обхваща територии от областите Враца, Велико Търново, Плевен, Ловеч, Русе, Добрич, Бургас, Ямбол, Благоевград и Пазарджик . Екстремалният индекс означава, че са възможни бързо..

обновено на 21.08.19 в 10:20

Готовност за блокада на пътя Смолян-Пловдив край Юговското ханче в неделя

Жители на чепеларското село Загражден заплашиха с блокада на главния път Смолян – Пловдив, заради все още незапочналото строителство на пътя Загражден – Белица.  Акцията е планирана за тази неделя - 25 август , обявиха протестиращите. Недоволството им е заради няколкогодишното забавяне на строителните работи. Местни жители неведнъж са пращали..

обновено на 21.08.19 в 10:20

Ден на отворените врати в „Горубсо-Мадан“

Ден на отворените врати се провежда в рудник "Петровица" в квартал „Бориева“ на Мадан. Инициативата е на добивното предприятие "Горубсо-Мадан“, а поводът е въведения нов модел на добив на олово и цинк, при който ръчният труд е заменен с високопроизводителни машини.  От 8 до 14 часа в днешната сряда всички желаещи ще бъдат вкарани в дълбините на..

обновено на 21.08.19 в 08:50