След Тотев разговорът на БСП с пловдивчани ще е по- лесен

| обновено на 22.07.19 в 15:45

Председателят на групата общински съветници на БСП и вероятен кандидат за кмет на партията Николай Радев смята, че няма изненадани от отказа на кмета Иван Тотев да се бори за трети мандат. Това беше известно на всички пловдивчани, изненада няма. 


Според него е било ясно ясно, че Тотев трудно би спечелил трети мандат след натрупаните при управлението му много негативи. Говореше се сериозно в политическите среди, че Бойко Борисов не приема неговата кандидатура.


Радев потвърди, че има най- много номинации от съпартийците си за кмет на града. Самият той е дал съгласието си да бъде кандидатиран. В момента и в БСП текат номинациите  за кандидатите за местна власт.

Задачата на БСП за предстоящите избори независимо от противника е трудна, защото трябва да стигнем до хората от гледната точка на опозицията. Но на фона на управлението на ГЕРБ в Пловдив, разговорът ни с гражданите ще бъде по- лесен.


ГЕРБ има една основна политика и тя е насочена към улиците и пътищата, а градът остава с ниски заплати и затова тук идват чуждите фирми, БСП ще се обърне към проблемите на  хората, каза Николай Радев. 


Ще поставим на първо място гражданите, нужно е преобръщане на политиката. Кметът и властта са длъжни да се грижат за улиците и пътищата. Не трябва да позволяваме Пловдив да е евтината работна ръка. Кметът създава условията за кмета, той позволява на бизнеса дали да диктува условията или не. 

Още от категорията

Ремонтите в училищата приключват до 15 септември

Новата учебна година ще започне нормално във всички учебни и детски заведения в Пловдив. Това увери ресорният заместник-кмет Стефан Стоянов в интервю пред Радио Пловдив. Ремонтите ще приключат в срок. Изключение прави само ОУ „Любен Каравелов“, тъй като в основната сграда ремонтните дейности са приключили, но предстои узаконяването на..

публикувано на 23.08.19 в 10:08

Медицинският труд трябва да бъде остойностен

Ако Министерството на здравеопазването регламентира доплащането в болниците с предложените за обществено обсъждане законови промени, болниците  няма да имат право да изискват доплащане за медицинската помощ, заплатена от НЗОК, освен в конкретни случаи. Освен това, че те са изчерпателно описани в Законопроекта, те са обвързани с изрично..

публикувано на 22.08.19 в 10:42

Ядрената енергетика има своето място за България

Интересът на източните инвеститори като “Росатом“, корейската и китайската кампания е осезателен, но големият въпрос около АЕЦ „Белене“ е дали самата ядрена енергетика е проблем. Кой изгражда централата или проблемите са по-различни. Това попита енергийният експерт  и председател на Движението за енергийна ефективност Димитър Иванов. Той..

публикувано на 22.08.19 в 10:04

АЕЦ „Белене“ обединява интересите на Русия и САЩ

АЕЦ „Белене“ ще заработи 2030 година. Проф. Атанас Тасев е енергиен експерт, който коментира бъдещето на АЕЦ „Белене“ и факта, че сега е време проектът да се извади от фризера. Добрата новина е, че 13 компании искат да участват в АЕЦ „Белене“. България не отстъпва от условието, че централата трябва да се строи изцяло на пазарен..

публикувано на 21.08.19 в 11:12

Превозите няма да поскъпнат след въвеждане на тол системата

В програма "Точно днес" ви запознаваме с въвеждането на тол системата за правозвачите. Във вторник ще се проведат тестове в Пловдив за това как ще работи новото таксуване.  Говорим с Васил Пиронков , председател на Управителния съвет на Камарата на автобусните превозвачи в България. Пиронков каза: Съгласно първоначално заложените критерии сега..

публикувано на 20.08.19 в 10:09