Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отказът на Иван Тотев от трети мандат е личен избор


ГЕРБ – Пловдив стартира партийните си събрания за номинации  за кмет на Пловдив, районни кметове  и за  общински съветници. Събранията са насрочени по график в шестте районни организации и са отворени за граждани, които също ще могат да предлагат кандидати, но без да имат право на глас. 


В продължение на три дни членовете на партията ще решават кои свои представители да номинират за следващите четири години на местната власт, като последната дума ще има Изпълнителна комисия на ГЕРБ и премиерът Бойко Борисов. 


Тази вечер от 18 часа членовете на „Централен” и „Северен” ще представят своите номинации. 


Според Георги Стаменов, който е кмет на "Централен" и председател на районната организация, оттеглянето на Иван Тотев от местните избори е негов личен избор. Той заяви, че не е очаквал подобно решение. Стаменов декларира, че ако получи подкрепата на съпартийците ще приеме да бъде кандидат и за районен кмет, и за кмет на общината.


Ръководството на ГЕРБ в "Северен" има номинация за кандидат - кмет на мястото на арестувания Ральо Ралев и ще предложи трима за кандидат - кмет на Пловдив, каза пред Радио Пловдив председателят на организацията Стефан Дедев. Той заяви, че и досега районните събрания на партията са били открити за граждани и журналисти. 


И Стаменов, и Дедев потвърдиха, че последната дума кой ще бъде кандидатът за кмет на Пловдив ще бъде на Изпълнителната комисия и на лидера на партията Бойко Борисов.

Утре са събранията в „Южен“ и „Източен“ с партийни лидери на двете структури общинският съветник Георги Василев и Иван Стоянов, директор на ОП“Чистота“. 


На 24 юли ще се чуят номинациите в „Тракия” с председател Костадин Димитров, който е и кмет на района, и „Западен”, където председател е общинският съветник Ясен Михайлов. 


Междувременно от днес до 8 август стартират и номинационни събрания за Местни избори 2019 - Пловдив област, като първото е за община Родопи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Боряна Маринкова

Мобилно приложение помага да се намери липсващо лекарство

Боряна Маринкова от Българската асоциация за развитие на паралелната търговия с лекарства коментира в програма "Ден след ден" новото мобилно приложение   "Намери своето лекарство", което ще помага на пациентите да намерят липсващия им медикамент. То ще бъде в две версии - за Apple и за Android и  може да бъде свалено чрез съответния QR код. "..

публикувано на 29.03.24 в 16:48
Борислав Цеков

Процедурите да се регламентират ясно, а да не са с отворен край

Консултациите на президента Румен Радев с потенциалните служебни премиери продължават, а възможностите са стеснени. Народното събрание извърши и спешни поправки, според които  ръководствата на БНБ, Сметната палата и омбудсманът ще излизат в отпуск, за да заемат политически длъжности.   Проблемите на БНБ са свързани по-скоро с тяхното..

публикувано на 29.03.24 в 15:38

Ще получим самолети F-16, но няма да има къде да ги държим

България е една от 13-те държави в НАТО, които тази година покриха изискването разходите за отбрана да са 2% от брутния вътрешен продукт (БВП). Това заяви пред Радио Пловдив Вилис Цуров , председател на Управителния съвет на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“. Той коментира, че с членството на страната ни в Алианса коренно се е..

публикувано на 29.03.24 в 15:30

Промените в Конституцията създават риск Радев да я наруши

"След промените в Конституцията от края на декември 2023-та като че ли не очаквахме толкова бързо  да реализират своето действие новите разпоредби по повод на формирането на служебното правителство и насрочването на парламентарните избори.  Проявяват се две задължения и в зависимост от това, на кое от тях ще придадем по-голямата тежест, зависи и как ще..

публикувано на 29.03.24 в 11:19

Млад мъж дарява инвалидни колички в Първомайско

Млад мъж от първомайското село Бяла река събира и след това дарява инвалидни колички и столове на хора с увреждания в нужда. 29-годишният Димитър Иванов, който в продължение на няколко години е живял в Съединените щати, е от младите хора, които са се завърнали в България. Той се занимава със земеделие и животновъдство в родното си село и в същото..

публикувано на 29.03.24 в 10:54