Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На местните избори в Пловдив сигурен е само балотажът

Умората от управлението е факт, но и вътрешно- партийната интрига има своята роля в отказа на Иван Тотев да се бори за трети кметски мандат в Пловдив, коментираха журналистите  Ваня Драганова и Любомир Минчев.

Сложните отношения между Тотев и Бойко Борисов са известни оттдавна и след оттеглянето на Цветанов от ГЕРБ - оттеглянето на сегашния кмет показва пряка връзка, акцентира Ваня Драганова.

Според Любимир Минчев - може би е дошло време и за Борисов да сгреши. Направи го на президентските избори, може би идва ред и на втория по големина град в страната.

И двамата са единодушни, че победата на ГЕРБ на пъви тур в Пловдив е сигурна. От там нататък са неизвестните.

Изборът на безапелационен кандидат, който да спечели изборите тук не е лесен. Прогнозата им е, че този кандидат няма да е Здравко Димитров, дори само заради предишното си явяване на избори за кмет като алтератива на ГЕРБ. Така че такава кандидатура ще доведе до разцепление.

Не смятам, че районен кмет ще може да спечели избори за кмет на града, смята Любомир Минчев. По думите му подходяща фигура, която авторитетно да представи партията тук е Менда Стоянова. Липсата на административен местен опит  обаче е дефицит, е мнението на Ваня Драганова.

Предстои повторение на балотажа от 2015 - кандидат на ГЕРБ срещу Славчо Атанасов, въпреки предварителната заявка, че  Атанасов ще е кандидат, ако се кандидатира Иван Тотев. 

В останалите партии от опозицията на сегашното управление предстоят и политически самоубийства от непремерана амбиция, прогнозира Любомир Минчев.

Коментарите и аргументите  чуйте в прикачените звукови файлове.










Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ден на отворените врати в Арменското училище

Основно училище „Виктория и Крикор Тютюнджян” се намира в сърцето на Стария Пловдив сред китната зеленина на хълма Небет тепе. Арменското училище както обичат да го наричат пловдивчани  има 190-годишна традиция на добро образование и възпитание, в него се обучават деца от 1-ви до 7-ми клас както с арменски, така и с български произход. През настоящата..

публикувано на 25.04.24 в 17:30
Надя Василева, председател на БКЗ

Най-много служители в Пловдив се търсят в IT сектора

Работодателите в Пловдив прогнозират, че компаниите в региона, които ще назначават хора в следващите шест месеца, са с 11% повече от тези, които възнамеряват да съкращават работници. Това коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив председателят на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ) Надя Василева. Конфедерацията е публикувала..

публикувано на 25.04.24 в 16:33
Мира Радева

Опозицията доказа сила със свалянето на Росен Желязков

Свалянето на Росен Желязков от председателското място в НС от практическа гледна точка няма никаква стойност, тъй като депутатите излизат във ваканция до предсрочните избори. Смисълът беше да се докаже силата на парламентарната опозиция. Това коментира социологът доц. Мира Радева. Тя добави, че според нея партиите, които се обединиха..

публикувано на 25.04.24 в 15:55

Изборите ще бъдат решени от твърдите ядра

"Поисканата оставка на председателя на НС Росен Желязков е в резултат на негодувание от неговата работа - през последните седмици дневния ред за работата на Парламента беше доста "гъвкав", в последния момент се вкарваха точки, свикваха се заседания, включително и за същия ден. Това ядоса  всички останали политически сили, защото въпреки че..

публикувано на 25.04.24 в 10:29

200 специалисти идват в Пловдив за Академия Офталмология

Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти.  Да открият форума са поканени министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, председателят на Комисията по..

обновено на 25.04.24 в 09:35