Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пловдив) победи Марица с 3:1 в контрола

Ботев (Пловдив) се наложи с 3:1 над Марица (Пловдив) в контролна среща. Спарингът се игра на естествен терен №1 на "Футболен комплекс Ботев 1912".

Наставникът на "канарчетата" Желко Петрович пусна в игра предимно юноши на Клуба. Сред тях бяха и роденият през 2003 година Бисер Бонев и с година по-малкият Никола Илиев, като Илиев се отчете с гол и асистенция. 

В 34-ата минута Димитър Тонев осъществи индивидуален рейд и шутира, а вратарят на "сините" отново спаси. 4 минути по-късно Родни Клустър центрира отдясно, а Станислав Шопов от близка дистанция прати топката във вратата за 1:0.

След по-малко от 120 секунди Шопов разтресе напречната греда с шут от 20 метра.

На почивката наставникът на "жълто-черните" извърши няколко рокади, като една от тях бе пускането в игра на родения през 2004 година нападател Никола Илиев. Само 10 минути по-късно талантът на "канарчетата" напредна и след като навлезе в наказателното поле намери Александър Тонев, а той с мощен удар покачи на 2:0. 

В 63-ата минута на терена се появи и друг талант на пловдивчани - Бисер Бонев.

 В 80-ата минута Родни Клустър центрира отдясно, а Никола Илиев със страхотен удар от въздуха увенча отличното си представяне с попадение, пращайки неспасяемо топката в далечния ъгъл за 3:0.

В 83-ата минута гостите намалиха резултата с попадение на Тодор Тимонов, разписал се с удар от границата на наказателното поле.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

В началото на сесията председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас Узунов приветства женския волейболен отбор на "Марица" за спечелената трета титла.  "Тези момичета дадоха нови измерения на тази игра", каза той и им пожела успех в Шампионската лига. Вчера шампионките бяха поздравени и от кмета на Пловдив Костадин Димитров.  Волейболистките..

публикувано на 25.04.24 в 09:15

Благотворителен базар в село Калековец

В празничния ден на Цветница, Сдружение "Жените днес" с. Калековец, Кметството в селото и НЧ "Пробуда - 1927" организират Благотворителен базар. Целта на инициативата е да се съберат средства за поставяне на паметна плоча на Мария Атанасова.   Мария Георгиева Атанасова е български летец-пилот, първата жена командир на тежък тип самолет в света,..

обновено на 24.04.24 в 15:30

Волейболистките на "Марица" и кметът вдигнаха 10-та шампионска титла

Кметът Костадин Димитров прие в Община Пловдив волейболните шампионки от Марица, които в неделя спечелиха рекордна десета поредна титла на България. На събитието в сградата на общината присъстваха още председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, заместник-кметът на Пловдив Николай Бухалов, мениджърът на волейболния клуб Борис Халанчев и един от..

публикувано на 24.04.24 в 14:07

Ботев вади нов договор на основен халф

Шефовете на Ботев (Пловдив) умуват дали да предложат нов договор на един от основните си играчи. Става въпрос за полузащитника Дилан Мертенс. Нидерландецът, който у нас игра и за Царско село, откъдето премина при „канарчетата“, се намира в много добра форма в последно време. Това е накарало ръководството да се замисли върху продължаване на кариерата на..

публикувано на 24.04.24 в 10:10

Съдийски назначения 31-ви кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 31-ия кръг в Първа лига. Мачът от плейофите в Топ 6 между Черно море и Локомотив Пловдив бе поверен на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев (Пд) и Славия ще бъде ръководена от Георги Давидов. 26 април 2024 г., петък, 20:00 ч. Общински Футболен Клуб Пирин ЕООД - ПФК Ботев Враца ГС:..

публикувано на 24.04.24 в 10:00