"По-полека" открива "Сцена на кръстопът"

Международният театрален фестивал "Сцена на кръстопът" тази година ще е под мотото "Театъра - невъзможното" от 11 до 21 септември. По време на събитието ще бъдат показани постановки на театри от България, Украйна и Унгария. 

Откриването ще е състои на 11 септември в голямата зала на Драматичен театър-Пловдив със "По-полека", съвместна продукция между пловдивския театър и Младежкия театър "Н. Бинев" София. Режисьор на спектакъла е Владимир Люцканов, а музиката на Стефан Вълдобрев. 

Сред останалите постановки са "Слава" на режисьора Стайко Мурджев, "Приятно ми е, Ива", "Трима мъже и една Маргарита", "Защото на мама така й харесва", "Празникът", "Вкус на мед", "Луда трева" по Йордан Радичков. 

В афиша е включен документалният спектакъл АПАРТ на Илко Ганев, събрал интервюта и разговори с едни от най-известните български актьори и режисьори. Класът на проф. Стефан Данаилов ще представи криминално-комично-еротичното "Зверско синьо на киното". 

В последния ден, на Голямата сцена на пловдивския театър, ще се качи проф. Стефан Данаилов с представлението "Актрисата" на НТ "Иван Вазов", поставено от  него. 

"Сцена на кръстопът" и тази година се реализира с финансовата подкрепа на община Пловдив, Министерството на културата и няколко водещи фирми в региона.