Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опожариха две коли, камион и трактор на общински съветник в Съединение

Георги Руменов ще се кандидатира и за кмет на Съединение

| обновено на 08.08.19 в 12:40

Две коли, камион и трактор, собственост на съветника от „Сдружение за Съединение” и бивш кмет от БСП изгоряха тази нощ в Съединение. 

Въпреки намесата на пожарникарите едната кола е унищожена изцяло, на другата са нанесени щети по предницата. Камионът и тракторът са били опожарени в базата на мелницата, която ползва Руменов, чийто бизнес е съвразн със зърнопроизводство.

Следствието изяснява причините за пожарите, а според Георги Руменов, който отново ще е кандидат за кмет, палежите са умишлени и имат политически характер.

"Досега не съм получавал заплахи и подозирам, че палежите имат политически характер", каза той за Радио Пловдив и подчерта, че няма врагове в бизнеса, а само в политиката.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Част от ул. "Христо Г. Данов" става пешеходна, реши ОбС - Пловдив

Пловдивските общински съветници приеха улица "Христо Г. Данов", в частта й между ул."Бетовен" и бул."Руски", да стане пешеходна зона. За гласуваха 31 съветници, против - 9, въздържали се - 10.  По време на дебата от ПП-ДБ посочиха, че такава промяна не е работа на Общинския съвет, а на администрацията. Те декларираха също, че принципно подкрепят..

публикувано на 25.04.24 в 11:33

ВМЗ - Сопот с рекордни печалби за 2023 г.

"Вазовски машиностроителни заводи" (ВМЗ) в Сопот отчитат рекордните 828 млн. лв. нетни приходи от продажби за 2023 г., което е двойно повече спрямо предходната година. Това показват данните на дружеството, цитирани от БГНЕС.  От компанията отчитат нараснало търсене на специална продукция на пазара. Затова се предвижда повишаване на капацитета с нови..

публикувано на 25.04.24 в 10:50

Ученици "гледат процес" в Административния съд в Смолян

В рамките на информационната кампания „Ден на отворените врати“ Административният съд в Смолян днес ще отвори врати от 15:00 ч. за граждани, медии и институции. Целта на инициативата е популяризиране дейността на съда, повишаване правната култура на гражданите и във връзка с Образователната програма „Съдебната власт - информиран избор и гражданско..

публикувано на 25.04.24 в 10:44

Обявяват допълнителни места в ДГ "Каменица" в Пловдив

Допълнителни места са обявени за детска градина "Каменица", съобщават от община Пловдив.  В централната сграда е добавена една нова първа възрастова група за родените през 2021 година деца, които следва да постъпят в детската градина през новата 2024/2025 учебна година. На втория адрес на детското заведение на  ул. „Лъджене“ №13 за предстоящата..

публикувано на 25.04.24 в 09:31

ОбС - Пазарджик гласува отстраняването на председателя си

Отстраняването на председателя на Общинския съвет в Пазарджик Найден Шопов ще гласуват съветниците в града. Предложението идва от съветника Благо Солов и включено в края на  дневния ред като точка 39 от днешната сесия. В мотивите си за Солов посочва, че системно  в продължение на повече от три месеца  Шопов не изпълнява задълженията си..

обновено на 25.04.24 в 07:57