Най-важното за успеха е да имаш мотивация

4
Радослав Димитров със златен медал от друга Международна олимпиада по информатика - в Казахстан през 2019

Единственият българин със златен медал от Международната олимпиада по информатика в Баку наесен заминава да учи в Оксфорд. Радослав Димитров е възпитаник на пловдивската Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“. 

За последните пет години в паралелката по системно програмиране в образцоввото училище той печели общо 35 отличия. От тях 15 са от национални, а 3 – от международни и световни олипмиади. Златният медал от Международната олимпиада по информатика, с който се върна снощи от Баку, е най-високото му отличие.

Със сигурност му се зарадвах, тъй като цялото време, което съм инвестирал, един вид ми се отплати. И  тъй като ми беше по-скоро последното състезание като ученик, беше доста добър край като ученическа състезателна кариера.

Този край носи на Радослав поне две начала -  първата му работа и студентството. В момента е стажант в софийска фирма и пише част от софтуера на платформа за онлайн пазаруване. А наесен започва да учи компютърни науки в Оксфордския университет.

Бих искал да правя нещо, което е значимо за хората и нещо, което по-скоро би било удобно да подобри начина на живот или процесите, които извършваме.  

Според Радослав, най-важното за успеха е да имаш мотивация. 

Първото си интервю златният медалист даде за предаването Точно днес на Радио Пловдив. Очаквайте го на 13 август.

Галерия

Още от категорията

АЕЦ „Белене“ обединява интересите на Русия и САЩ

АЕЦ „Белене“ ще заработи 2030 година. Проф. Атанас Тасев е енергиен експерт, който коментира бъдещето на АЕЦ „Белене“ и факта, че сега е време проектът да се извади от фризера. Добрата новина е, че 13 компании искат да участват в АЕЦ „Белене“. България не отстъпва от условието, че централата трябва да се строи изцяло на пазарен..

публикувано на 21.08.19 в 11:12

Превозите няма да поскъпнат след въвеждане на тол системата

В програма "Точно днес" ви запознаваме с въвеждането на тол системата за правозвачите. Във вторник ще се проведат тестове в Пловдив за това как ще работи новото таксуване.  Говорим с Васил Пиронков , председател на Управителния съвет на Камарата на автобусните превозвачи в България. Пиронков каза: Съгласно първоначално заложените критерии сега..

публикувано на 20.08.19 в 10:09
Ярък метеор-Персеид и купола на 2m RCC телескоп в НАО Рожен на 6 август 2019 г.

Международна школа за космоса стартира в Рожен

Изследователски център „Наука, технологии, иновации“към Философско-исторически факултет на Пловдивски университет,  Национална астрономическа обсерватория „Рожен”, България з аедно с  Института за изследване на обществата и знанието при БАН, Лабораторията социални и антропологични изследвания, и Центъра за анализ на политиката и изучаване на..

публикувано на 20.08.19 в 09:53

БДЖ от това лято започна кампания „Чети във влака”

БДЖ, съвместно с български издателства, започна кампанията „Чети във влака“, която цели да стимулира четенето на книги по един модерен начин. Всички пътници, притежаващи смарт устройства, могат да се докоснат до нови светове по време на пътуването си чрез магията на електронните книги. Това лятото във всички влакове в страната са..

публикувано на 20.08.19 в 09:36
Катерина Чобанова

Изложба разказва за 6 рода, свързани със Съединението

От днес в  Централно фоайе на НБ „Иван Вазов“ в Пловдив може да се види изложбата „50 години град Съединение“, посветена на половинвековния юбилей от преименуването на село Голямо Конаре в град  Съедниние.  Изложбата, дело на Катерина Чобанова, която 30 години събира и изследва историята на десетки известни родове от града на доброволни начала,..

публикувано на 19.08.19 в 12:45