"Точно днес" за новите проекти и за ... подписките

| обновено на 13.08.19 в 17:01

Защо в Пловдив се стига до нов заем от 13 млн. лева, който общината иска да изтегли? 

Как аргументите "За" ще бъдат защитени от експертите, ангажирани с документация ще разберем на общественото обсъждане, а преди това в програма "Точно днес" говорим с Дани Каназирева, общински съветник. Като лидер на "Съюз за Пловдив” тя е категорично против това безотговорно действие, защото проектът е необмислен, и общината няма право да завещава на пловдивчани огромни дългове. 

Другите теми:

Следим ситуацията за пожара в Шишманци, както и реакцията на местната власт в община Раковски, и подписката инициирана от кмета Павел Гуджеров до премиера Бойко Борисов. За пореден път хората са против обгазяването от сметището там, и настояват да спре работа. Очакваме пряко включване от протестите на Севдалин Палаузов.

Д-р Иван Вецев, експерт "Достъп до лечение" към Националната пациентска организация разяснява кои от новите промени в имунизационния календар ще са важни не само за децата ни, но и за по-възрастните пациенти, още тази есен.  

Иванка Петкова с репортаж за инициативите на фондация "Джендър алтернативи" против насилието над ромските жени в Столипиново.

Ден преди Успение Богородично говорим с игумена на Бачковския манастир, където богослуженията събира хора от цялата страна. Величкият епископ Сионий ще разкаже за честването на храмовия празник и ще ни отведе до Чудотворната икона на Света Богородица с мисъл за вярата. 

В сряда след новините в 9.00 часа излъчваме "Великите европейци" на Пламен Асенов. В този брой е аудиоразказът за астронома Клавдий Птолемей.

Слушайте програмите на Радио Пловдив, актуалните интервюта може да проследите и на сайта ни!

Още от категорията

Енергетика, здравеопазване, памет, екология и живопис "Точно днес"

Ще постави ли край на скептицизма, както призова министърът на енергетиката Теменужка Петкова, наливът от заявки за стратегически инвеститор в АЕЦ Белене и какви подводни рифове крие евентуалният бъдещ договор за реанимиране на родната ядрена енергетика – въпросите ще зададем на  енергийния експерт и председател на Движението за енергийна ефективност..

публикувано на 21.08.19 в 16:18

"Звукът на киното" идва с музиката на "Д-р Хаус"

Ексцентричният „ Д-р Хаус “ ще гостува в "Звукът на киното" тази събота. Разбира се, ще ви предложим не среща с талантливия британски актьор Хю Лори, събрал световна слава с тази роля.  В "Звукът на киното" ще слушате саундтрака на рейтинговия телевизионен сериал за изключителния диагностик с непредсказуемо поведение и граничещи с абсурда обноски...

обновено на 21.08.19 в 15:21

Интегрален град и нетрадиционни сцени във "Вход свободен"

Нови перспективи чертаем в средата на работната седмица! Интегрален град - що е то?! Каква ще бъде неговата структура,  материализиран град , или виртуален такъв? Дали идеята е реално приложима в ежедневието ни, отговорите ще получим от Ан – Мари Форуве, един от участниците в работна среща на доброволци от 35 държави, която беше проведена в..

публикувано на 20.08.19 в 16:27

Берем от дървото на живота “Точно днес“

Ще има ли АЕЦ Белене? Този път отговорът е оптимистичен. Според експертите отричането и замразяването на строежа доказа, че без ток не можем. ТЕЦ-овете си отиват. Гледаме напред, старото се предава, новото тържествува. Загубихме време, загубихме пари, но какво ще спечелим? Коментарът е на Атанас Тасев, енергиен експерт. Политическите сили..

публикувано на 20.08.19 в 14:48

Пясъчни замъци и лична сила във „Вход свободен“

Времето е част от фундаменталната структура на Вселената, а ние сме част от нея.  Днес ще си говорим за фестивала „Les Châteaux de sable“ или „Пясъчни замъци“ в Белозем, от 24 до 30 август. Ганю Ганев- Ганди, един от организаторите на събитието, разказва.  За доверието и личната сила, очаквайте повече в рубриката „Езо Тера“. Доверието е като..

публикувано на 19.08.19 в 16:54