Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Раковски търси помощ от премиера за сметището в Шишманци

| обновено на 13.08.19 в 17:20

Кметът на община Раковски Павел Гуджеров изпрати писмо до премиера Бойко Борисов, до министрите на околната среда Нено Димов и на вътрешните работи Младен Маринов и до директора на РИОСВ – Пловдив Стефан Шилев по повод поредния пожар на територията на депото за отпадъци в с. Шишманци.

„Категорично заявявам, че при предходни пожари съм изчерпал всички възможности като кмет на общината за превенция на подобни случаи, но резултат няма. Крайно време е компетентните органи да предприемат необходимите мерки и да спрат тези опасни за здравето на хората инциденти, които се превърнаха в рецидив“, пише в писмото си кметът на Раковски.

Пред премиера Павел Гуджеров настоява за противопожарна охрана и ефективна денонощна охрана, ревизия на мерките за безопасност и стационарна станция за измерване чистотата на въздуха на територията на депото.

„Категорично смятаме, че ако това съоръжение не може да функционира безопасно, трябва да преустанови дейност“, пише още кметът на община Раковски.

В общината вече е организирана подписка, която да подкрепи писмото. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Извънгабаритен товар налага реорганизация на движението

Временна реорганизация на движението се въвежда в Пловдив заради транспортиране на извънгабаритен товар, който преминава през територията на областта. Очаква се около 8.30 ч. композицията да пристигне по Източния обходен път и от там да се насочи през жп прелеза на с. Войводиново към Пловдив. Маршрутът е  от ул. „Полет“ – ул. „Георги Бенев“..

публикувано на 19.04.24 в 06:56

Тържествено откриват Градската градина на Пловдив

С богата програма от днес до неделя ще бъде официално открита обновената Първа градска градина в България, създадена 1878 година в Пловдив. Церемонията по откриването ще се състои  от 19,30 часа на централната алея в градината на ул. „Христо Г. Данов“. Веднага след прерязване на лентата районното кметство в партньорство с Държавна опера –Пловдив..

публикувано на 19.04.24 в 06:52

Министър Цоков ще присъства на дипломирането на педагозите от ПУ

Абсолвентите - бакалаври и магистри от Педагогическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски" ще получат дипломите си на тържествена церемония днес. На промоцията в Пловдив ще присъства и министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

публикувано на 19.04.24 в 06:49

Средните училища представят на форум специалностите си

Професионални гимназии, средни училища и училища по изкуства и спорт ще презентират изучаваните при тях специалности на двудневен форум , организиран от екипа по кариерно ориентиране към Център за подкрепа за личностно развитие в Общинския детски комплекс. Изложението „Дни на професиите“ ще се проведе днес и утре в сградата на центъра на бул. „6..

публикувано на 19.04.24 в 06:20

Откриват късноантична сграда "Ирини“ в подлез "Археологически"

В Международния ден за опазване на паметниците на културата в Пловдив официално ще бъде открита късноантична сграда "Ирини“, която се намира в подлез „Археологически“ и е част от сериен обект "Епископската базилика и късноантичните мозайки на Филипопол, римска провинция Тракия“.   Заедно с това ще бъде отбелязана  и третата годишнина на..

обновено на 18.04.24 в 16:31