"Състояния на любов" открива Жорж Сопаджиев в "Сигна"

| обновено на 14.08.19 в 10:29

Изложба живопис и мозайка представя пловдивският художник Жорж Сопаджиев. Експозицията е озаглавена "Състояния на любов". 

Авторът работи в областта на живописта, стенописта, инсталацията, пластиката, монументалната мозайка, пърформанса и фотографията. 

Реализирал е над 30 самостоятелни изложби. Новите му живописни платна и изящни мозайки са подредени в арт галерия Сигна в Гранд хотел Пловдив. 

Откриването е от 18.30 часа.

Жорж Сопаджиев
Роден на 11.09.1963 г. в гр. Пловдив. През 1982г. завършва Национална Художествена Гимназия за изящни изкуства "Цанко Лавренов" в Пловдив. Внук и възпитаник на големият български живописец Паскал Стружев.
През 1985 г. учавства в изпълнението на монументална мозайка по проект на художника Борис Димовски в гр. Хасково. В периода 1990 - 1993 г. работи рисунка и живопис в Saint Johns и Montreal, Канада.
2001 г. - Изработване на скулпторни фигури "Ангели" - сценография по постановката на Мариус Куркински "Изкуството на комедията" от Едуардо де Филипо.
2012г. - Награда за автор, Н-Форма, живопис и пластика, ДПХ, Пловдив, България.
2014г. - Монументална мозайка, "Окото на Бог", Православен храм "Преображение Господне", Поморие, България.
2015г. - Монументална мозайка, посветена на големият български композитор Асен Диамандиев, Пловдив, България.

Жорж Сопаджиев работи в областта на живописта, инсталацията, монументалната мозайка, пърформанса и фотографията. 

Негови творби са притежание на галерии и частни колекции в България, Сърбия, Германия, Италия, Франция, Турция, Канада и САЩ. Член е на Дружеството на Пловдивските художници и Съюзът на Българските художници. Работи и живее в гр. Пловдив, България.

Галерия

Още от категорията

Трибют за Радой Ралин в „Алтер его”

Цялото предаване „Алтер его” ще бъде посветено на Радой Ралин! Ще разговаряме за него със сина му Кин Стоянов. Ще звучат стихове, епиграми и послания с гласа на българския Езоп. Ще чуем и песни по негови текстове. Бъдете с нас, за да си спомним за най-големия сатирик на България. $Алтер его” се излъчва премиерно в събота след новините в..

обновено на 24.08.19 в 16:12

В "Срещите" - българските земи три века преди Аспарух

Интересен разговор с проф. Дамян Попхристов и  изследователя на  древните цивилизации Петко Атанасов.  Въпросът е - защо търсим себе си все назад,назад във времето? И какво това време ни обяснява  на  нас-днешните българи?

обновено на 24.08.19 в 10:19

„Орфей и Евридика“ на бис през уикенда на Античния театър

Заради изключителния интерес от страна на публиката тази вечер, 24 август, и утре Опера Пловдив ще повтори премиерната продукция „Орфей и Евридика“ от Глук на сцената на Античния театър в Пловдив. Режисьор, сценограф, художник на костюмите и хореограф е Стефано Пода, а диригент - Лучано Ди Мартино.   Над 6000 зрители, много от които международна..

публикувано на 24.08.19 в 08:55

Нова балканска музика днес и утре на „Хилок Карнавал“

Рок, джаз и пънк музика на живо ще звучи в летния уикенд на 24-и 25-и август на четири емблематични места в града. Вълна от нова балканска музика ще залее посетителите и на импровизираните сцени на Братската могила, Руския пазар, Централната ЖП гара и Хаджи Хасан махала от специално сформираната за концертите група Horz.  През 2015-та година тя..

публикувано на 24.08.19 в 08:45

Танцьори от три държави идват в Пловдив

“Кръстопът на живота” се казва спектакълът, който ще бъде представен на 7 септември от 21 часа на стълбите на „Каменица” на Главната.  Представлението на младежи от България, Германия и Франция е част от съпътстващата програма на Есенния международен фестивал „Сцена на кръстопът”. „Кръстопът на живота” разказва история за хората, пречките,..

публикувано на 23.08.19 в 15:48