Запали се и сметището край Карлово

Пожарът вече е загасен, на място остават да дежурят пожарни коли, каза кметът Кабаиванов

| обновено на 21.08.19 в 14:14

Пожарът е избухнал рано тази сутрин. Огънят е обхванал площ от около 200 кв. метра, съобщи за Радио Пловдив говорителят на Противопожарната служба Петър Тосков. 

Два автомобила с огнеборци са гасили огнището, чиято дълбочина все още не се знае. 

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че пожарът вече е загасен, като на място остават да дежурят пожарни коли, за да не се допусне ново разпалване на огъня. 

Няма обгазяване на района, пушекът не е достигнал Карлово, увери Емил Кабаиванов. 

От РИОСВ - Пловдив е изпратена  мобилна лаборатория за замерване качеството на въздуха. 

Огнището, магар и загасено, все още тлее и дими, казаха от противопожарната служба. 

Още от категорията

Един пазарен ден преди 100 години в Златоград

В Стария град на Златоград ще се проведе възстановка на "Един пазарен ден от преди 100 години". Днес е кулминацията на традиционните Делюви празници и възстановката е част от програмата.  По калдъръмените улици на Стария град ще бъде пресъздадена атмосферата на градската чаршия. Участниците във възстановката ще бъдат пременени с облекла от градската..

публикувано на 22.09.19 в 09:15

Два дни с безплатно паркиране в „Синя зона“

Безплатно ще се паркира в „Синя зона“ на 23 септември (понеделник), съобщиха от общинското предприятие  „Паркиране и репатриране“.  Припомня се,  че за престой в зоната се заплаща от понеделник до събота включително за времето от 8:30 ч. до 17:30 ч.  Освен в неделя, „Синя зона“ е с безплатен достъп на официалните празници и свързаните с тях..

обновено на 22.09.19 в 08:51

Честит ден на Независимостта!

Днес честваме 111 години от обявяването на Независимостта на България. На 22 септември 1908 година в двора на църквата "Св. 40 мъченици" в старата българска столица Велико Търново княз Фердиданд прочита специален манифест, провъзгласяващ Независимостта на България. След това министър-председателят Александър Малинов прочита отново манифеста на..

обновено на 22.09.19 в 08:24

Денят на Отворените улици затваря за автомобили бул. "Марица юг"

Десетки градове в Европа отбелязват първия Ден на отворените улици, в който автомобилите отстъпват място на хората. Хвърчила, велосипеди, спорт и игри ще затворят от 8 до 18 часа бул. „Марица“ в Пловдив от колелото на Водната палата до моста Адата Рисунки на асфалт, спортни тренировки на открито, фитнес зона, танци, творчески работилници,..

обновено на 22.09.19 в 08:23

"Демократична България" издигна Атанас Костов за кмет на Пловдив

„Демократична България“ излъчи надпартиен кандидат за кмет на Пловдив.  В присъствието на националното ръководство на ДСБ, Да, България и Зелено движение за кмет на Пловдив бе издигнат адвокатът по интелектуална собственост и авторско право  Атанас Костов. Юристът Атанас Костов е пето поколение пловдивчанин, специалист по Интернет право и..

публикувано на 21.09.19 в 13:42