По това време на летището чакали полет от Израел

Фалшив сигнал за бомба затвори летище Пловдив по обед

| обновено на 21.08.19 в 14:14

Фалшив сигнал за бомба затвори летище Пловдив за три часа по обед. От полицията уточниха, че става дума за злоумишлен сигнал, получен по електронна поща.  

След сигнала, около 11 часа, незабавно са предприети необходимите действия за обезопасяване на района.  В 12,30 часа по разписание се е очаквал полет от Тел Авив. Самолетът е закъснял и е кацнал на летището в около 14 часа. 

Електронното писмо е съдържало заплахи за поставени бомби и на летищата в София, Варна и Бургас, както в сградата на БНТ, в редакцията на вестник „24 часа“ в столицата и в други медии. На нито едно от посочените места не са открити взривни устройства.

От отдел Киберпрестъпност на ГДБОП съобщиха, че целта е била затрудняване на работата и че за изпращане на заплахите са използвани анонимизиращи интернет ресурси и услуги на доставчици на електронни съобщения извън България. Допълнителна информация се събира в контакт с международни правоохранителни власти. 

Вчера подобни съобщения са били разпратени по същата схема до летища и до медии и в други държави от ЕС.


Още от категорията

Честит ден на Независимостта!

Днес честваме 111 години от обявяването на Независимостта на България. На 22 септември 1908 година в двора на църквата "Св. 40 мъченици" в старата българска столица Велико Търново княз Фердиданд прочита специален манифест, провъзгласяващ Независимостта на България. След това министър-председателят Александър Малинов прочита отново манифеста на..

обновено на 22.09.19 в 07:40

Денят на Отворените улици затваря за автомобили бул. "Марица юг"

Десетки градове в Европа отбелязват първия Ден на отворените улици, в който автомобилите отстъпват място на хората. Хвърчила, велосипеди, спорт и игри ще затворят от 8 до 18 часа бул. „Марица“ в Пловдив от колелото на Водната палата до моста Адата Рисунки на асфалт, спортни тренировки на открито, фитнес зона, танци, творчески работилници,..

обновено на 22.09.19 в 07:40

"Демократична България" издигна Атанас Костов за кмет на Пловдив

„Демократична България“ излъчи надпартиен кандидат за кмет на Пловдив.  В присъствието на националното ръководство на ДСБ, Да, България и Зелено движение за кмет на Пловдив бе издигнат адвокатът по интелектуална собственост и авторско право  Атанас Костов. Юристът Атанас Костов е пето поколение пловдивчанин, специалист по Интернет право и..

публикувано на 21.09.19 в 13:42

МВР с мерки за сигурност за празничните дни

МВР Пловдив въвежда мерки по време на честванията на Деня на независимостта на България 22 септември и свързаните с него почивни дни. Засилено полицейско присъствие ще има на местата за провеждане на чествания и тържества, като и на други публични прояви, свързани с празника в Пловдив и областта.  За обезпечаване на сигурността и обществения..

обновено на 21.09.19 в 10:13

Два дни с безплатно паркиране в „Синя зона“

Безплатно ще се паркира в „Синя зона“ на 23 септември (понеделник), съобщиха от общинското предприятие  „Паркиране и репатриране“.  Припомня се,  че за престой в зоната се заплаща от понеделник до събота включително за времето от 8:30 ч. до 17:30 ч.  Освен в неделя, „Синя зона“ е с безплатен достъп на официалните празници и свързаните с тях..

обновено на 21.09.19 в 10:13