Трибют за Радой Ралин в „Алтер его”

| обновено на 24.08.19 в 16:12

Цялото предаване „Алтер его” ще бъде посветено на Радой Ралин! Ще разговаряме за него със сина му Кин Стоянов. Ще звучат стихове, епиграми и послания с гласа на българския Езоп. Ще чуем и песни по негови текстове. Бъдете с нас, за да си спомним за най-големия сатирик на България.

$Алтер его” се излъчва премиерно в събота след новините в 15.00 ч.

Повторенията са в неделя от 6.00 ч. сутринта и в понеделник след новините в 20.00 ч.

„Алтер его” – слушайте ни, защото there is no six - five!

Автор и водещ: Петър Краевски


Още от категорията

От афиша на театралния фестивал "Сцена на кръстопът"

Спектакълът „Луда трева“ по Йордан Радичков  на театрална работилница „Сфумато“ ще се играе на голяма сцена на Пловдивския театър. Сценичната версия и режисурата са на Маргарита Младенова, с концепцията, че всичко трябва да се събира, запазва  и пренася във времето , включително и цялата сиромашия и сухоежбина . Въпросът е,  ако..

публикувано на 17.09.19 в 06:48

Душата ми - новите картини на Вълчан Петров в галерия Дяков

Вълчан Петров открива изложба живопис в галерия „Дяков“.  Експозицията  носи името  „Душата ми“. Това е трета негова изложба в галерията, на която той е носител на годишната награда „Дяков“. Художникът се представя с нови картини, в които продължава темите си  за сложните връзки между античност и християнство, между митове и легенди, както и..

публикувано на 17.09.19 в 06:39

Лили Иванова ще пее на Античния театър

Лили Иванова ще пее тази вечер пред пловдивската публика на Античния театър.  Концертът е част от националното турне на певицата.  Билетите са напълно изчерпани, въпреки че миналата седмица бяха пуснати допълнителни места за изграденитите извънредно трибуни.  Заедно с Лили Иванова на сцената излизат музикантите Ангел Дюлгеров, Веселин..

публикувано на 17.09.19 в 06:31
Златомир Молдовански

Пловдивчанин поставя български пиеси на английски в САЩ

Tеатрални постановки на български автори ще се играят на английски език в САЩ. Идеята е на пловдивчанина Златомир Молдовански, който създава трупата Rose Valey (Розова долина) и амбицията му е чрез нея да направи познати на американската публика не само съвременни български, а и източноевропейски модерни пиеси.  След 12-тата си година Молдовански..

публикувано на 16.09.19 в 17:49

430 проекта получиха за 5 години 10 мил. лв. от "Пловдив 2019"

За петте години от избирането на Пловдив за първата у нас Европейска столица на културата досега фондация „Пловдив 2019“ е организирала и провела 20 отворени покани като разпределените средства са 10 милиона лева. Подадените предложения са 1 700, от които са одобрени 430 проекта. Партньорските организации са привлекли за проекта..

обновено на 16.09.19 в 12:00