Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ральо Ралев излиза от ареста срещу гаранция от 150 000 лева

Това обаче ще стане едва след внасянето на цялата сума

| обновено на 29.08.19 в 18:38

Апелативният специализиран съд освободи кмета на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев под парична гаранция от 150 000 лв. 

Така съдът промени решението на предходната инстанция, която му бе определила гаранция от 3 000 лв. 

При новите обстоятелства Ралев ще може да напусне ареста едва след внасянето на сумата, поясниха от институцията. 

Ральо Ралев бе задържан на 30 май след сигнал за корупция от строителен предприемач и после – обвинен в търговия с влияние.  

Заседанието във вторник бе отложено заради пропуски в документацията, след като се оказа, че в представените от прокуратурата документи за здравословното състояние на Ралев липсват лекарските заключения. 

Защитата на кмета алармира, че здравето му трайно се влошава и той е отслабнал с над 15 кг в ареста. 

Дни след арестуването му, премиерът Бойко Борисов заяви, че самият той е разпоредил да се разследва сигналът за рекет от бизнесмена, който лично го е адресирал до него. 

Оказа се, че районният кмет е бил проучван и следен със СРС още от началото на година – цели пет месеца  преди да бъде задържан. 

Адвокатът на Ральо Ралев  - Илиан Василев отказа коментар на днешния развой на делото. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Велопоход в подкрепа на хората с хемофилия

„За свят без кръвоизливи“ е мотото на велопоход в подкрепа на хората с хемофилия, който ще се проведе в Пловдив.  След старт в 11 ч. на пл. „Съединение“ всички участници ще се насочат по ул. „Стефка Николова“ и преминат по велоалеята на бул. „Марица-юг“, за да достигнат финала пред спортния комплекс на УХТ зад хангарите на Гребния канал. За..

публикувано на 20.04.24 в 08:12

Историческият музей в Пловдив показва експонати, свързани с Априлското въстание

По повод 148-мата годишнина от Априлското въстание, избухнало на 20 април по стар стил, в експозиция „Българско възраждане“  /Къща "Георгиади"/  Регионален исторически музей - Пловдив представя   изложбата „Април 1876 Пловдивското съзаклятие“. Освен разказ в табла за Пловдивския революционен комитет музеят ще изложи рядко показвани..

публикувано на 20.04.24 в 07:50

Пазарджик е домакин на инициативата "Цветя за смет"

За поредна година община Пазарджик организира инициативата за разделно събиране на отпадъци под мотото „Цветя за смет“. За времето от 9.00 до 12.00 ч. в 6 определени пункта хората могат да предават излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, акумулатори и батерии, хартия, пластмаса, разделно събран текстил, годни за повторна..

публикувано на 20.04.24 в 07:46

В Асеновград започва празникът "Златна ябълка"

В Асеновград започва уникалният празник „Златна ябълка“.  В църквата „Успение Богородично“ в кв. „Горни Воден“ ще бъде отслужена света литургия. Според вярванията, в този храм Света Богородица сътворява чудо за тези, които се помолят за рожба. Традицията изисква жените, които имат репродуктивни проблеми, да изслушат молитвата пред чудотворната..

публикувано на 20.04.24 в 07:31

Продължават събитията за обновената Градска градина в Пловдив

И днес продължават събитията по повод откриването на обновената Градска градина в Пловдив.  Заради прогнозата за променлива метеорологична обстановка за 20 и 21 април и за по-голяма сигурност при провеждане на събитията детският празник, предвиден за събота, включен в проявите за откриването на обновената Градска градина в Пловдив, се мести за..

публикувано на 20.04.24 в 07:27