"Точно днес" към още един изгрев с радио!

Снимка: Димитър Владимиров

Към новата поредица въпросителни на септември записваме и тези:

Как творецът днес мисли за Пловдив като Европейска столица на културата?

Кои са следващите имена в надпреварата за кметските избори?

Защо Дом на пловдивската опера ще търси помощ от Европа?

Цвятко Сиромашки след дълга творческа пауза от 4 септември ще покаже свои творби живопис и скулптура в галерия "Сигна", преди изложбата ще говорим с автора.

"Съюз за Пловдив" определи кого номинира за кметове в районите. Подкрепата вече се търси, от Екатерина Костова ще чуем кои са кандидатите, на които заложи Дани Каназирева, която отново се бори за кмет на Пловдив.

Темата с продължение ще бъде с репортажа на Галя МитеваФондация „Дом за Пловдивската опера“ изпраща писмо до мониторинговата комисия на ЕС за Европейската столица на културата Пловдив 2019. В него се информира за липсата на сграда на операта, както и за нефункциониращата трета година Концертна зала.

Политологът доц. Петър Чолаков ще бъде наш събеседник след новините в 8.00 часа. Идва ли гореща есен, или местните избори ще заглушат политическите борби в парламента, който започва новата сесия в сряда?

"Великите европейци" на Пламен Асенов е с аудиоразказ за Жан Сибелиус, един от великите композитори на Европа.

Още от категорията

Две поредни съботи "Зад волана" ще е в "Звукът на киното"

В "Звукът на киното" ще слушаме музиката от филма „Зад волана“/Baby Driver . 35-те парчета от саундтрака на "Зад волана" ще чуете в две поредни съботи. Лентата от 2017 година е на сценариста и режисьор  Едгар Райт и в нея се  разказва за Бейби – почитател на музиката, който е принуден да работи за престъпен бос като шофьор на коли при извършване на..

обновено на 15.11.19 в 19:47

"Ден след ден" от главния прокурор до изкуствения интелект

В средата на месец ноември гледаме напред - към идната година и дори към по-далечно бъдеще. Ето така: Кога ще бъде избран новият главен прокурор? След прегласуваното решение на ВСС за Иван Гешев има ли вариант новият главен прокурор да е друг, освен него? И още – за морала, правото и рефлексиите върху редовия българин  на този проточил се вече..

публикувано на 15.11.19 в 14:15

Концерт и дефиле във „Вход свободен“

В 319-тия ден на годината, говорим за концерт. Ансамбълът на Сахадева, с първи самостоятелен концерт в Пловдив. Събитието е в неделя, Дом на културата „Борис Христов“, вход свободен. Дора Димитрова, един от организаторите на концерта, разказва. Днес започва и традиционният за града ни фестивал, „Дефиле на младото вино“. Говорим с Мария..

обновено на 15.11.19 в 09:50

Оценките на фактите "Точно днес"

От избора на главен прокурор през пенсиите и болничните до виртуозите пианисти - такава графика ще имат темите в предаването "Точно днес" в петък. Чуйте  представляващия Висшия съдебен съвет, който потвърди вота си за Иван Гешев, Боян Магдалинчев . Чуйте и депутата от ВМРО Александър Сиди за общото решение с ГЕРБ първият ден от болничните да се..

публикувано на 14.11.19 в 17:32

Трудният път на големите проекти „Ден след ден“

Изграждането на пробив под Централна гара в Пловдив струва 112 милиона лева. Това е единствената оферта, представена днес в НКЖИ от консорциум, в който водещ участник е строителната компания Трейс. Държавата обаче е готова да плати малко под 80 милиона лева за реализацията на проекта и по неофициална информация това означава прекратяване на..

публикувано на 14.11.19 в 14:45