"Точно днес" за училище и за паметта

Снимка: Hristo Kracholov

Седмица преди първия учебен звънец, гост в студиото на Радио Пловдив ще е началникът на Регионалното управление по образование - Пловдив Иванка Киркова.

За новите моменти в учебната програма за 4, 7 и 10 клас, за електронните дневници, за първолаците, за подготвените училища и екипите на по места. Питаме за реформата, която правим всички - ученици, родители и преподаватели, на последните е обещано поредно увеличение на работните заплати, но младите кадри все още липсват.

БСП този уикенд избра своя кандидат за кмет на Пловдив. Елена Крушкова бе на градската конференция, и ще чуем интервютата й с Николай Радев, който влиза в битката за местна власт и с лидера на социалистите в областта Георги Гергов.

Световната здравна организация, UNICEF и Коалиция за живот без тютюнев дим, както и представители на пациентски, граждански организации и на бизнеса ще подпишат Меморандум срещу рекламата, промоцията и спонсорството на тютюневата индустрия. Повече за целите от д-р Павел Антонов, координатор на гражданската инициатива.

Минути преди 9.00 часа говорим с арх. Здравец Хайтов за „Героите на Хайтов в българското кино“ - ретроспективно представяне на филмите по сценарии на  писателя. Документалната фотоизложба на фондация „Памет“, направена съвместно с Българска Национална Филмотека от понеделник е в Пловдив.

В зона "Култура" на Радио Пловдив един разговор за България и Турция, и изкуството в двете съседни държави. Художничката Павлина Копано излага тази седмица свои живописни картини в галерия "Арсенал оф арт". Преди това събеседваме с нея за светлината, цвета и структурата...

Преди всички тези акценти в 6.50 часа подновяваме "Добро утро, ден!"- първи наш гост в новия сезон от предавания ще бъде бизнесменът и меценат Любозар Фратев. 

Слушайте ни, започваме в 6.00 часа и оставаме заедно с музика, новини и интервюта до 9.30 часа на 9 сепември!

Още от категорията

В Клуб "Неделя" гостува фън- шуй експертът Маргарита Донева

Как да привлечем щастието, любовта и благоденствието, следвайки съветите на древнокитайската система фън- шуй? Днес в Клуб "Неделя" гостува фън- шуй експертът Маргарита Донева, с която ще говорим за енергията "чи" , баланса между  "ин" и "ян" и  подредбата на дома като фактор не само за уют, но и за хармония с вселената според китайската традиция. След..

публикувано на 15.09.19 в 12:51

"През Вселената" в "Звукът на киното"

Музиката от филма "Across the Unrverse" ("През Вселената") е новото ни предложение в предаването "Звукът на киното" тази и следващата събота по Радио Пловдив. На 14-ти септември ще чуете първата част от "През Вселената".  Филмът  е един от най- дръзките мюзикли в новата история на жанра. Сюжетът му е изграден по обичаните песни на "Бийтълс". Дори името..

обновено на 15.09.19 в 10:22

Ранно Утро с "Шейкър"

Неделното утро е обичайното време за срещи с хубава музика, приятни новини, компетентни събеседници и препоръки за щастлив живот – това накратко описва случващото се в „Шейкър“ по Радио Пловдив. На прага сме на есента, един труден сезон в който ни предстои да се разделим със забавата и безгрижието на лятото, но и да  подготвим съзнанието и..

обновено на 14.09.19 в 16:26

„Алтер его” вдига завесата за Петър Тосков

Пеещи актьори – това е темата на „Алтер его“ тази седмица. А какъв по-подходящ гост от актьора в Драматичен театър Пловдив – Петър Тосков? Дръзновеният ни сценичен екип ще вдигне завесата на малкия ни радио-пърформанс специално за него! Ще чуем песни с неговия глас, ще има китарно изпълнение на живо, предполагаме, че ще бъдат разказани и куп..

обновено на 14.09.19 в 08:33

Петък 13 "Ден след ден"

С пожелание за късмет и успешен следобед започва следобедната ни програма.  До 17 часа ще си говорим за здраве, доходи, образование, история и религия. Два са здравните акценти: За новостите и актуалните тенденции в диагностиката, лечението и проследяването на редките болести ще говорим с Владимир Томов,  председател на Алианса на хората с редки..

публикувано на 13.09.19 в 14:36