Директорска среща преди старта на учебната година

Работно съвещание с всички директори на училища от града и областта преди началото на учебната година организира  днес Регионалното управление по образование-Пловдив. 

На него ще бъдат разяснени всички нови моменти за преподавателите, които са в сила за 2019/2020 –та учебна година. 

Срещата ще се проведе в сградата на Професионалната Гимназия по Архитектура, Строителство и Геодезия „Арх. Камен Петков“. 


Още от категорията
СУ

Обновиха 435 училища и детски градини, и 13 ВУЗ-а с пари от ОПРР

В навечерието на новата учебна година над 203 хил. ученици и преподаватели ще се обучават и работят в модерна среда, облагородена със средства по Оперативна програма "Региони в растеж". От МРРБ уточняват, че 435 училища, детски градини и комплекси, както и 13 университета в 112 български общини получават нова модерна визия и оборудване. Ремонтите..

публикувано на 15.09.19 в 09:53

Ден в памет на загиналите и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти

За четвърта поредна година в 23 града на страната днес ще бъде отбелязан Денят в памет на загиналите и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. Инициативата е на Българската мотоциклетна медия и е подкрепена от Главната дирекция „Национална полиция“. Проявата, организирана от Българската мотоциклетна медия, е част от социалната мото кампания..

публикувано на 15.09.19 в 08:54

Асеновград чества юбилея на Николай Хайтов

Асеновград отбелязва 100-годишнината от рождението на Николай Хайтов.  Тържественото честване започва от 10,30 часа пред паметника на Хайтов на централния площад, който носи неговото име. Слово ще изнесе писателят Николай Христов. В Градската библиотека "Паисий Хилендарски" проф. Ивайло Христов ще представи книгата си за Хайтов "Духовна биография"...

публикувано на 15.09.19 в 07:22

Пожар на сухи треви затруднява движението на "Скобелева майка"

Спира се движението по източнообходния път на Пловдив, заради пожар в района на Скобелева майка.  Около 15 ч. са запалени  сухи треви и огънят е обхванал много голяма площ. Към момента 4 екипа на пожарната осъкествяват гасителните действия. Безопастността на движението се подпомата от полицейски служители, които отклоняват автомобилите по обходни..

публикувано на 14.09.19 в 15:56

Велосипедист загина при катастрофа край Стряма

19-годишен младеж е загинал при катастрофа край Стряма.  По първоначални данни произшествието настъпило около 13 ч. днес, когато лека кола Мерцедес блъснала 19-годишния велосипедист, който починал в линейката на път за болница. Автомобила управлявал младеж на същата възраст.  Няма употреба на алкохол и наркотични вещества. Шофьорът е задържан за..

публикувано на 14.09.19 в 14:25