Арт срещи и специални гидове в Празниците на Стария град

Зам. кметът по култура на община Пловдив Александър Държиков даде висока оценка на събитията включени в програмата на Празници на Стария град – 2019 г., която ще стартира на 16-ти септември. 

Откриването е с концерт на рокаджиите от Б.Т.Р. , в Балабановата къща ще продължат събитията отразяващи 100 годишнината от рождението на писателя Николай Хайтов, за първи път ще видим и филма на Петя Ангелова „Вино от глухарчета“, който спечели първа награда за експериментално кино на фестивала в Мериленд, САЩ. 

Гостите ще се срещнат и със сувенирните кукли Неда, Спас и техния гид котарака Тримон, който ще им покаже най-ембематичните места на града.

Между изложбите и концертите ще има представяне на книгата на Ани Пилибосян „Изящният свят на тракийския майстор“, посветена на нейния баща Овагим Овагимян.

Традиционно ще участват и майсторите от Регионалната занаятчийска камара. Тази година пленерът ще бъде посветен на изделия от царевична шума.

Закриването ще бъде на 22 септември с концерт на музиканти от различни поколения на Римския стадион. 


Още от категорията

Три представления днес в афиша на „Сцена на кръстопът“

Театър „София“ представя на голяма сцена  „Развратникът“ от Ерик-Еманюел Шмит и режисьор Стоян Радев. Спектакълът поставя въпроса:  Можем да попитаме какво въобще си струва да се прави, при положение, че всичко е така нетрайно?  Сред актьорите са Ириней Константинов, Лилия Маравиля и Петя Силянова, а представлението започва в 19 ч. На Камерна..

публикувано на 15.09.19 в 09:07

Втори гайдарски събор се провежда в с. Стойките

В смолянското село Стойките започва Вторият национален събор на гайдарите „Апостол Кисьов“.  Съборът носи името на фолклориста Апостол Кисьов, роден в село Стойките, възродил гайдарството в Родопите, създал десетки школи по каба гайда в различни селища на планината и организирал оркестър от 100 каба гайди – с първа концертна изява през 1961 г...

публикувано на 15.09.19 в 08:45

Анна Мария Гюзелева представя стихове в Пловдив

Днес ще бъде представянето на програмата „Интеркултурен диалог Италия - България, организирана от Читалище „Алеко Константинов“, Пловдив и Италианска читалня „Асен Марчевски“, в рамките на НОЩ/Пловдив 2019 година на 14 септември 2019 г. Събитието се провежда под  патронажа на почетния консул на Република Италия в Пловдив Джузепе Де Франческо...

публикувано на 14.09.19 в 08:49

Арт фестивал край Белащица

Галерия "Резонанс" - Пловдив превръща Чинарената гора край село Белащица в зона на творчество, в културно пространство, с идеята за сливане между природа и изкуство. Това каза кметът на селото Цветанка Читакова.  Артистичният фестивал ще е на 14 септември от 13,00 часа.Досега гората е била домакин на акция "Боси по пътеката" и проекта "Змия в..

публикувано на 14.09.19 в 08:45

"Празникът" на Явор Гърдев гостува на "Сцената"

Малък градски театър „Зад канала“ гостува на фестивала „Сцена на кръстопът“ със спектакъла на Явор Гърдев „Празникът“. Между актьорите са Бойко Кръстанов, Пенко Господинов, Луиза Григорова, Иван Бърнев. На Камерна сцена  хасковската трупа представя спектакъла „Различен от всички“ от Алексей Слаповски и режисьор Иван Савов.  Сюжетът е поредица от..

публикувано на 14.09.19 в 08:42