Хора, не протестираме само за нашите заплати, а и заради вас!

Димитрия Димитрова е координатор на протеста на медицинските сестри за Пазарджик и областта. Днес те се включват в шестия национален протест пред Народното събрание. 

 Отиваме , за да кажем за пореден път, че няма да се примиряваме с това, което се случва в здравеопазването, каза в интервю за Радио Пловдив  в Димитрия Димитрова координатор на протеста за Пазарджики областта. Никое от исканията ни не е изпълнено.

Тя каза още, че  когато е организирала хората за настоящия протест, някои от тях са отказвали с обяснението, че се страхуват да не загубят работата си, както е станало с националния координатор Мая Илиева. Те уволниха Мая Илиева, та мен ли,  казвали хората, които се опасяват да не загубят и малкото, което имат. Мая Илиева, която ни обедини, е една обикновена медицинска сестра, която работеше в болница "Токуда" в Итензивен кардиологичен център -реанимация беше уволнена с ммтива, че не се справя професионално. Значи 12 години се е справяла, а сега  - не. 

Димитрова каза още, че след като е говорила пред министър Ананиев, че има злоупотреби в здравеопзването, че има надписване на пътеки и фиктивни лекари,  самата тя по различни начин е получавала заплахи и предупреждения да внимава какво говори и прави.

Димитрова припомни, че обещанията за две минимални заплати не са изпълнени ,въпреки , че на няколко пъти са раздадени по няколко милиона, няма реформи, има изтичане по клинични пътеки, болниците са превърнати в търговски дружества и цитира министър Ананиев с думите му, че трябва да работят като шкембеджийница,като кебапчийница, да можем да продаваме, да има оборот.

Излиза, че  хората трябва да се разболяват, да има точен брой на болни от пневмония, онкологично заболяване, за да има заплати. Хора,  ние не се борим само за нашите заплати, а за всички вас. Искаме, като влезете в болница, вашите близки да не тръгнат да искат заеми, за да си плащате консумативи, клапи и избор на екип, искаме да се лекувате, което е конституционно право на  всеки един от вас.

Цялото интервю с Димитрия Димитрова е в звуковия файл. 

Още от категорията

Турция все повече се отдалечава от НАТО и ЕС

Георги Димов, бивш генерален консул в Одрин коментира инвазията на Турция в Сирия. Нападението е  заклеймено  от пет държави, но САЩ се отказа. Това е колебливата и непоследователна политика на американския президент Тръмп, а Путин покани Ердоган в Москва. Ние като ЕС също имаме плаха политика, което дава основание на Ердоган и Турция да се..

публикувано на 16.10.19 в 17:00

У нас няма широки расистки настроения

   Покрай случилото се на мача България-Англия възникна дискусия между колеги до каква степен у нас имаме действително широк расистки феномен , каза в интервю за Радио Пловдив анализаторът Тихомир Безлов.  Ето и моят  аргумент срещу това, че е широк: ако ви направи впечатление, на стадиона да кажем някъде към 5-10 човека са издавали тези звуци/..

публикувано на 16.10.19 в 16:12

Задълбаването в историята няма да реши споровете ни с РСМ

В Охрид се провежда ново заседание на Смесената българо - македонска комисия по исторически и образователни въпроси. Очаква се на заседанието да бъде взето решение за Гоце Делчев. Според директора на Института за изследване на близкото минало проф. Ивайло Знеполски дебатите на комисията не са поставени на правилна основа.  Много е тесен..

публикувано на 16.10.19 в 16:09

Трябва по-дългосрочна концепция зи сигурността ни

 Един Съвет за национална сигурност, трябва да ръзсъждава по-дългосрочно по проблеми за цялостната концепция за сигурността на България , така коментира позицията на България, заявена след Съвета по сигурност към Министерския съвет, че  България настоява Турция да спре военните действия в Сирия, и е против санкиции за Турция, проф. Марин..

публикувано на 16.10.19 в 11:24

Бедна ни е фантазията какво ни чака след този футболен мач

Националните ни отбори вече са persona non grata.  В следващите 10-15 години, българските национални клубни футболни отбори ще бъдат мачкани и тероризирани от УЕФА, ФИФА, от съдии и комисии, докато утихне тази трагична история. Бедна ни е фантазията какво ни чака , така журналиста  Георги Атанасов, който пише по спортни и политически теми, коментира..

публикувано на 16.10.19 в 10:34