Детето, чиито родители "изпуснаха" от втория етаж, може да отиде в приемно семейство

Полицията потвърди, че родителите са употребили алкохол

| обновено на 12.09.19 в 06:33

Детето, което бе прието с  тежка черепно-мозъчна травма в УМБАЛ „Свети Георги“, се възстановява и ще бъде изведено от интензивния сектор, съобщават от болницата. 

Момиченцето, което е на годинка и три месеца, пострада след падане от втория етаж на жилище на ул. „Хаджи Димитър“ в петък вечерта, оставено без надзор от родителите си.  

Директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев съобщи, че при проверка на място, е установено, че родителите са употребили алкохол.

Бащата има 1, 91 промила алкохол в кръвта след изпробване с техническо средство, а майката – 1, 17 промила. По случая имаме образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура Пловдив. Писмено сме уведомили Агенцията за закрила на детето. Радващото в случая е, че детете вече е в стабилно общо състояние.  

Междувременно от Отдела за закрила на детето към Дирекция "Социално подпомагане" съобщиха, че са се самосезирали и са посетили детето в болницата, както и семейството. 

Родителите описват ситуацията като инцидент и оказват пълно съдействие на социалните работници с необходимата информация, обявиха от дирекцията и допълниха, че майката и бащата са изявили желание и са подали заявление за психологическа подкрепа.

От Отдела обявиха, че имат готовност при изписването на детето от болницата и в случай на повдигане на обвинение срещу родителите, да предприемат мярка за закрила като го настанят в разширеното му семество, а ако това е невъзможно – при приемни родители. 

Отделът е в непрекъснат контакт и с болницата, в която лекуват малката Дария. 


Още от категорията
СУ

Обновиха 435 училища и детски градини, и 13 ВУЗ-а с пари от ОПРР

В навечерието на новата учебна година над 203 хил. ученици и преподаватели ще се обучават и работят в модерна среда, облагородена със средства по Оперативна програма "Региони в растеж". От МРРБ уточняват, че 435 училища, детски градини и комплекси, както и 13 университета в 112 български общини получават нова модерна визия и оборудване. Ремонтите..

публикувано на 15.09.19 в 09:53

Ден в памет на загиналите и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти

За четвърта поредна година в 23 града на страната днес ще бъде отбелязан Денят в памет на загиналите и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. Инициативата е на Българската мотоциклетна медия и е подкрепена от Главната дирекция „Национална полиция“. Проявата, организирана от Българската мотоциклетна медия, е част от социалната мото кампания..

публикувано на 15.09.19 в 08:54

Асеновград чества юбилея на Николай Хайтов

Асеновград отбелязва 100-годишнината от рождението на Николай Хайтов.  Тържественото честване започва от 10,30 часа пред паметника на Хайтов на централния площад, който носи неговото име. Слово ще изнесе писателят Николай Христов. В Градската библиотека "Паисий Хилендарски" проф. Ивайло Христов ще представи книгата си за Хайтов "Духовна биография"...

публикувано на 15.09.19 в 07:22

Пожар на сухи треви затруднява движението на "Скобелева майка"

Спира се движението по източнообходния път на Пловдив, заради пожар в района на Скобелева майка.  Около 15 ч. са запалени  сухи треви и огънят е обхванал много голяма площ. Към момента 4 екипа на пожарната осъкествяват гасителните действия. Безопастността на движението се подпомата от полицейски служители, които отклоняват автомобилите по обходни..

публикувано на 14.09.19 в 15:56

Велосипедист загина при катастрофа край Стряма

19-годишен младеж е загинал при катастрофа край Стряма.  По първоначални данни произшествието настъпило около 13 ч. днес, когато лека кола Мерцедес блъснала 19-годишния велосипедист, който починал в линейката на път за болница. Автомобила управлявал младеж на същата възраст.  Няма употреба на алкохол и наркотични вещества. Шофьорът е задържан за..

публикувано на 14.09.19 в 14:25