Камери следят за вандали по ремонтирания Централен площад

Заместник-кметът на Пловдив по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев съобщи, че е засилена охраната на новия площад „Централен“. 

Реновираното съоръжение е сред най-посещаваните места и притегателен център за жители и гости на града. Територията се наблюдава и с камера, изгражда се и нова системата за видеонаблюдение. 

Междувременно служители на „Общинска охрана“ в Пловдив задържаха двама младежи след вандалски акт в пешеходния подлез на бул. „Цар Борис Трети Обединител“ от северната страна на тунела,.

Директорът на общинското предприятие Димитър Палашев разказа, че охранителите са забелязали чрез системата за видеонаблюдение как двама души драскат със спрейове по стените на подлеза и след сигнал до „Общинска полиция“ заедно с неин патрул ги задържат. Двамата непълнолетни са предадени на родителите им. 

За нарушението са съставени актове за административно нарушение по Наредбата за опазване на обществения ред. Санкцията може да бъде между 300 и 3000 лв, но на този етап няма информация в какъв размер ще е за този случай. Ще бъде сезирана  Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, като целта е превантивна работа с младежите.Още от категорията
СУ

Обновиха 435 училища и детски градини, и 13 ВУЗ-а с пари от ОПРР

В навечерието на новата учебна година над 203 хил. ученици и преподаватели ще се обучават и работят в модерна среда, облагородена със средства по Оперативна програма "Региони в растеж". От МРРБ уточняват, че 435 училища, детски градини и комплекси, както и 13 университета в 112 български общини получават нова модерна визия и оборудване. Ремонтите..

публикувано на 15.09.19 в 09:53

Ден в памет на загиналите и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти

За четвърта поредна година в 23 града на страната днес ще бъде отбелязан Денят в памет на загиналите и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. Инициативата е на Българската мотоциклетна медия и е подкрепена от Главната дирекция „Национална полиция“. Проявата, организирана от Българската мотоциклетна медия, е част от социалната мото кампания..

публикувано на 15.09.19 в 08:54

Асеновград чества юбилея на Николай Хайтов

Асеновград отбелязва 100-годишнината от рождението на Николай Хайтов.  Тържественото честване започва от 10,30 часа пред паметника на Хайтов на централния площад, който носи неговото име. Слово ще изнесе писателят Николай Христов. В Градската библиотека "Паисий Хилендарски" проф. Ивайло Христов ще представи книгата си за Хайтов "Духовна биография"...

публикувано на 15.09.19 в 07:22

Пожар на сухи треви затруднява движението на "Скобелева майка"

Спира се движението по източнообходния път на Пловдив, заради пожар в района на Скобелева майка.  Около 15 ч. са запалени  сухи треви и огънят е обхванал много голяма площ. Към момента 4 екипа на пожарната осъкествяват гасителните действия. Безопастността на движението се подпомата от полицейски служители, които отклоняват автомобилите по обходни..

публикувано на 14.09.19 в 15:56

Велосипедист загина при катастрофа край Стряма

19-годишен младеж е загинал при катастрофа край Стряма.  По първоначални данни произшествието настъпило около 13 ч. днес, когато лека кола Мерцедес блъснала 19-годишния велосипедист, който починал в линейката на път за болница. Автомобила управлявал младеж на същата възраст.  Няма употреба на алкохол и наркотични вещества. Шофьорът е задържан за..

публикувано на 14.09.19 в 14:25