Денталният факултет на МУ се настани в нов учебен корпус

Ректорът на Медицинския университет в Пловдив професор Стефан Костянев откри новия учебен корпус към Факултета по дентална медицина. В новата сграда, която е с разгърната площ от над 733 квадратни метра, има 5 зали с 39 зъболекарски стола. Инвестицията e за над 1 милион и 800 хиляди лева.

Това е десетият голям обект, който откриваме по време на втория ми мандат. Голяма придобивка е тази нова сграда, защото тук има прекрасна база за стажантите и специализантите, заяви професор Костянев.

Деканът на Факултета по дентална медицина професор Георги Тодоров подчерта, че в новата база оборудването е на световно равнище, което ще повиши качеството на обучение.

Това беше целта – стажантите да видят най-новото и да могат в последствие да работят спокойно в своите практики, коментира професор Тодоров.

Стажантите също останаха доволни от новата база, в която ще работят.

Условията са наистина на световно ниво. Ще имаме възможност да работим спокойно и в прекрасни условия, коментираха бъдещите дентални лекари.Галерия

Още от категорията

НФСБ - ВМРО регистрира кандидатите си за вота, "Атака" - също

Местната коалиция НФСБ - ВМРО /БНД/ регистрира в ОИК кандидатите за кмет, районни кметове и общински съветници. Кандидатът за кмет и водач на листата Славчо Атанасов заяви, че Пловдив трябва да скъса със зависимостта си от досегашния модел на управление. Опит, младост и почтеност са трите ключови думи, с които той представи листата за съветници от 51..

публикувано на 22.09.19 в 15:27

Пловдив отбеляза 111 години от обявяването на Независимостта

111 години от обявяването на Независимостта на България  на 22 септември 1908г.  отбелязаха пловдивчани. На тържествения ритуал, за да изразят почитта си и поднесат венци и цветя,  пред колоната на Независима България на едноименния площад дойдоха граждани, политици и общественици. На  този съдбовен ден преди 111 години България се освобождава..

публикувано на 22.09.19 в 13:48

174 нарушения при проверени 152 МПС-та в Асеновград за един ден

174 нарушители откриха пътните полицаи в Асеновград през вчерашния ден при проверка на 155 души и 152 МПС-та.  Издадени са 103 акта и 28 глоби с фиш. В хода на операцията са засечени 9 неправоспособни шофьори, шестима са били с отнети книжки заради неплатени глоби, а 35 - с нередовни пътни документи. 65 са случаите на непоставен..

публикувано на 22.09.19 в 12:41

Един пазарен ден преди 100 години в Златоград

Етнографският комплекс в Златоград днес отново е сцена на възстановката "Един пазарен ден". Чаршията на Стария град пресъздава атмосферата, сюжети и персонажи от преди век. Възстановката е част от програмата на традиционните Делюви празници в Златоград. Кметът на общината Мирослав Янчев е сред състава гайдари, посрещнали с родопски мотиви хилядите..

публикувано на 22.09.19 в 09:15

Два дни с безплатно паркиране в „Синя зона“

Безплатно ще се паркира в „Синя зона“ на 23 септември (понеделник), съобщиха от общинското предприятие  „Паркиране и репатриране“.  Припомня се,  че за престой в зоната се заплаща от понеделник до събота включително за времето от 8:30 ч. до 17:30 ч.  Освен в неделя, „Синя зона“ е с безплатен достъп на официалните празници и свързаните с тях..

обновено на 22.09.19 в 08:51