Ранно Утро с "Шейкър"

| обновено на 14.09.19 в 16:26

Неделното утро е обичайното време за срещи с хубава музика, приятни новини, компетентни събеседници и препоръки за щастлив живот – това накратко описва случващото се в „Шейкър“ по Радио Пловдив.

На прага сме на есента, един труден сезон в който ни предстои да се разделим със забавата и безгрижието на лятото, но и да  подготвим съзнанието и тялото си за срещата със зимата. За да направим тези процеси по-плавни и безболезнени, днес ще обърнем внимание на разностранната  подготовка, от която се нуьдаем. Всички ние сме различни, различни са и начините чрез които ума и тялото ни се справят  с изпитанията!

Според статистиката през есенните месеци  почти всеки човек над 30 години страда от 2-3 хронични заболявания. Как да облекчим, а защо не и да избегнем тези състояния? Наш гост и пълноценен съветник по темата  ще бъде йога инструкторът – Рашко Зайков .

С избледняването на морския тен и умората от налегналите ни задачи след отпуска, започваме да забелязваме и щетите нанесени от жаркото слънце на лятото. И докато се обърнем , ще ни връхлети студената зима, която няма да ни пощади и  ще остави своите отпечатъци върху кожата ни. С гръб към лятото и с лице към зимата – така именуваме днешната среща с дерматолога д-р Петрана Каляшева, чиито безценни съвети ще ни помогнат да се предпазим от екстремните влияния на врмето. 

Започваме след новините в 7.


Още от категорията

"Точно днес" подреждаме акценти в утрото

В дните преди избори на политическия терен изобилства философсване, летят балони и листовки на претенденти. По стадионите, където не е излишна толерантност към победителя - властва реч за расизъм и крясъци с децибели извън нормалното. За последните сблъсъци на феновете и играчите на България и Великобритания, до Брекзит и сделката през октомври,..

публикувано на 16.10.19 в 15:39

Плюсове и минуси "Ден след ден"

Всяка ситуация има плюс и минус. Въпросът е не толкова от коя страна ще я гледаме, а колко дълго ще се взираме в едната или другата.  Има една универсална рецепта за позитивно мислене -  "Ако животът ти поднесе лимон, направи си лимонада!" . Технологията за преработка на лимони ние си я владеем много добре, само дето достатъчно често не го осъзнаваме...

публикувано на 16.10.19 в 14:57

В "Звукът на киното" урок по любов с "Новият Дон Жуан"

Прекрасната музика от филма Новият Дон Жуан"/Don Juan DeMarco  ще ви предложим в "Звукът на киното" тази събота. Освен песента на Брайън Адамс " Have you ever really loved a women ", ще чуете целия саундтрак от филма. За безапелационното качеството свидетелства фактът, че лента е с две  номинации за Златен глобус от 1996 година - за музика и песен...

обновено на 16.10.19 в 14:01

Есенно във „Вход свободен“

Информацията е първата ни задача.  Днес говорим за фестивала « Electric Orpheus /Електрически Орфей», тази събота 19-ти, парк „Дондукова градина“ в Пловдив. Есенно издание на фестивала. Вход, на събитието, свободен. Програмният директор Николай Костиков, разказва. И аюрведично преминаваме през есента, и подготвяме организма си за..

обновено на 16.10.19 в 09:31

Със и без илюзии „Точно днес“

Лятото си отиде отдавна,  и колкото и природното време да намеква обратното, в  делниците вече няма  „ по-полека, по-полека... забави, забави...“, напротив. България беше наречена „ фашистка“ и „ расистка“ заради футболния сюжет/скандал , премиер и президент обсъждат  позицията на страната ни в сложната геополитическа ситуация след..

публикувано на 15.10.19 в 17:15