Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Алтер его” вдига завесата за Петър Тосков

| обновено на 14.09.19 в 08:33

Пеещи актьори – това е темата на „Алтер его“ тази седмица. А какъв по-подходящ гост от актьора в Драматичен театър Пловдив – Петър Тосков? Дръзновеният ни сценичен екип ще вдигне завесата на малкия ни радио-пърформанс специално за него! Ще чуем песни с неговия глас, ще има китарно изпълнение на живо, предполагаме, че ще бъдат разказани и куп весели истории.

Петър Тосков е роден през 1955 г. Завършва НАТФИЗ “Кр. Сарафов“ през 1983 г., специалност “Актьорско майсторство за драматичен театър” в класа на проф. Димитрина Гюрова Сарафов”. Играл е в над 100 роли в театъра, между тях: Орландо в "Както Ви харесва" от У. Шекспир, Естрагон във "В очакване на Годо" от Бекет,  Бринсли Милър в "Черна комедия" от Шафър, Попович във "В полите на Витоша" от Яворов, Княз Орсино в "12-та нощ" от У. Шекспир, Неоптолем във "Филоктет" от Любиша Георгиевски, Алкмен в "Еленово царство" от Г. Райчев, Андреа в "Боряна" от Й. Йовков, Епиходов във "Вишнева градина" от Чехов, Филипо в "Декамерон" по Бокачо, 5 роли в Оперно-филхармонично дружество Пловдив. Някои от филмите, в които е вземал участие: "Леталото", реж.Огнян Гелинов, "Обратната страна на монетата", реж. Януш Вазов, "С повишено внимание", реж. Иван Андонов и др.

Освен разговора с Петър Тосков и неговите песни, в „Алтер его“ ще звучат и записи с други негови гласовити колеги, които ще запазим в тайна. А за сатиричните ни рубрики... знаете – ще има и смях, и пиперец, заклеваме се (и водещият, и неговото второ сатирично „Аз“).

„Алтер его” се излъчва премиерно в събота след новините в 15.00 ч.

Повторенията са в неделя от 6.00 ч. сутринта и в понеделник след новините в 20.00 ч.

„Алтер его” – между сериозното и усмивката!

Автор и водещ: Петър Краевски





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Минало и настояще "Точно днес" на 18 април

Четвъртък сутрин с коментарите на важните теми и събитията с днешна дата и пловдивски адрес. До 9.30 часа  гости и акценти в предаването: Политически страсти и нови казуси, преди същинската предиборна битка, поставят на изпитание първите мъже в държавата ни. Каква ще е развръзката и колко още изненади ни чакат до финала на политическата пиеса - анализ..

обновено на 17.04.24 в 16:57

"Ден след ден" теми с продължение

Възможно ли е да се иска вот на недоверие към служебно правителство, както по-рано днес обявиха БСП, „Възраждане“ и ИТН, ако президентът не смени служебния премиер? Чуйте коментара на преподавателя по конституционно право в СУ "Св. Климент Охридски" доц. Наталия Киселова .  Делото „Дебора“ стартира от третия опит в Пловдивския районен съд...

публикувано на 17.04.24 в 14:45

"Вход свободен" - динамика и забавления

В сряда ви срещаме с предстоящи събития с богата програма.  Обръщаме поглед към българското село, което преживява трансформация в много посоки и аспекти. Разказваме ви за предстоящата Заключителна научна конференция „Жизнени преходи в трансформиращото (се) село: памет, идентичност, наследяване”, която ще събере учени в областта на културната и социалната..

обновено на 17.04.24 в 10:11

"Точно днес" за (не)известните на деня

"Точно днес" - вървим по стъпките на темите от деня, добавяме и коментар по политическите събития. Броенето към изборите 2 в 1 започна само преди седмица, а вече рокадите в служебния кабинет станаха ежедневие. Доколко съставът на кабинета, който трябва да организира честни и прозрачни избори, е действително служебен или това е поредното..

публикувано на 16.04.24 в 16:51

Между напрежението и очакванията в "Ден след ден"

Между напрежението, което създават нерешимите проблеми и очакванията за неясното в времето, но по-добро от днес утре са темите в следобедната програма на Радио Пловдив "Ден след ден".  За градския транспорт в Пловдив и очакваното в близко бъдеще въвеждане на модерни, екологични и практични автобуси говори в репортажа си от представянето на нов електробус..

публикувано на 16.04.24 в 14:54