Анна Мария Гюзелева представя стихове в Пловдив

Днес ще бъде представянето на програмата „Интеркултурен диалог Италия - България, организирана от Читалище „Алеко Константинов“, Пловдив и Италианска читалня „Асен Марчевски“, в рамките на НОЩ/Пловдив 2019 година на 14 септември 2019 г. Събитието се провежда под  патронажа на почетния консул на Република Италия в Пловдив Джузепе Де Франческо.

Програмата включва: 19:00 до 20:00

Среща с Анна Мария Петрова-Гюзелева – актриса, продуцент, журналист , поет. Авторски рецитал.

Анна Мария Петрова-Гюзелева – известна актриса, журналист, хореограф, кино и тв продуцент както в България, така и в Италия.  Тя създава стихове от 40 години, има 4 издадени стихосбирки на български и италиански език – „Молитва за живот“, „Цветя и бодли на Вия Егнатия“ , „А душата знае“, '' Бричоле'', посветени на големия оперен певец Никола Гюзелев.

20:00 до 21:00

Презентация  на асоциация и биенале „Артемидия” за българо-италианско изкуство и култура – мултимедийна прожекция.

https://web.facebook.com/BiennaleArtemidia/

21:00 до 23:00 Ïtaliano”kino night“
Светлините и сенките на нощта - прожекции на късометражно италианско кино.

19:00 до 01:00

 „Мигове от Италия – Фрагменти и пристрастия“ - фотографска изложба на италианска тематика на художник - фотограф Соня Станкова.
Още от категорията

Благотворителен концерт в Дома за възрастни хора

Благотворителен концерт-матине в Дом за възрастни хора „Св. Василий Велики“ ще изнесат студенти от АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“. В програмата ще прозвучат изпълнения на някои от най-популярните произведения от българския автентичен фолклор, както и изпълнения на пиано на творби от български композитори. Ани, Ивелина, Каролина, София, Гроня и..

публикувано на 21.10.19 в 06:46

Концерт за 70-годишнината на проф. акад. Милчо Василев

Концертът под надслов „Фолклорът-моят живот“ ще се състои в Дом на културата „Борис Христов“ и в него ще вземат участие представителните ансамбли на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ - Академичен народен хор с диригент проф. д-р Костадин Бураджиев,  Академичен народен оркестър с диригент доц. д-р Владимир Владимиров и Академичен фолклорен ансамбъл с..

публикувано на 21.10.19 в 06:35

Съвместна „И ...Изповед“ в галерия „Сигна“

Скулпторът Атанас Карадечев и художничката Силвана Сахаг откриват  съместната изложба в галерия „Сигна“ : пластични творби и експресивна живопис под мотото „И ...Изповед“. Атанас Карадечев е от пловдивски творци  с много  монументални творби. Той е автор на Паметника на благодарността за спасяването на българските евреи и този на полк. Борис..

публикувано на 21.10.19 в 06:30

В "Срещите" разговор за Дионисий Ареопагит

Тази  събота в "Срещите " с проф. Георги Каприев питаме кой е  Дионисий  Ареопагит?  И защо толкова века Дионисий е така потребен на европейската цивилизация?  И той ли е ученикът на апостол Павел?  И защо битува понятието псевдо - ученик ? "Срещите" на Людмила Сугарева са всяка събота от 9 до 10 часа.

обновено на 19.10.19 в 08:48

Започват "Международни фотографски срещи“

В Балабановата къща се открива фестивалът „Международни фотографски срещи“. Събитието тази година ще продължи до 31 октомври. Очаква се интензивен уикенд изпълнен с емоции и срещи, като отправна точна към следващите дни. Концепцията на фестивала е да проследи визуалния диалог между съвременни фотографии, работещи в различна социална среда...

обновено на 18.10.19 в 10:29