МУ- Пловдив ще бъде модерен европейски университет

Ректорът управлява не само със своите поддръжници, но и с всички колеги, каза новият ректор на МУ проф. Мариана Мурджева. Тя бе избрана от общото събрание в петък в силна конкуренция с още трима свои колеги, а на балатажа изпревари проф. Карен Джамбазов само с 1 глас.

Проф. Мурджева сподели, че по отношие на образователния процес ще заложи на по- високо качество на преподаване и изпитване на студентите и на повече практическо обучение. 

Това ще се постигне с партньорство със студентите и чрез разширяването на уникалния за Южна Европа Симулационно- тренировъчен център. 

По отношение на научната дейност професорът предвижда по- атрактивна работна среда за подпомагане на кариерното развитие на преподавателите и учените. 

Фокусът е върху стимулите - стипендиите за успех, но и финансови стимули за успехи на студентите в областта на спорта, културата и други дейности. По- високи възнаграждения и за преподавателите, съобразавно техните научни постижения.

Проф. Мурджева сподели, че няма да направи компромис с многобройните ликвидационни сесии в университета и практиката да се "влачат" изпитите, както и с практиките на преписване и подсказване на изпитите.

Модерен европейски ВУЗ с много качествени преподаватели и мотивирани студенти - това е мечтата за Медицинския университет в Пловдив, която новият ректор сподели в началото на своя мандат.Още от категорията

Да не правим сега преговори за нов автомобилен инвеститор

„Фолкваген“ отлага засега окончателното си решение дали да построи новия си автомобилен завод в Турция. Това става на фона на международните критики към страната заради военната операция в Северна Сирия. Има ли шанс България да успее да спечели огромната инвестиция на немския концерн, говорим с икономиста  Георги Стоев , който бе част от преговорния..

обновено на 15.10.19 в 15:57

Ще сe превърнем в „черна овца“ в спорта

„Макар че лумпенизирани запалянковци има по цял свят, ние ще се превърнем в „черната овца“ в спорта заради проявите на расизъм. Ще гледат под лупа всяко наше състезание не само във футбола, но и в спорта въобще“ – заяви в интервю за Радио Пловдив спортният журналист от „24 часа“ Едуард Папазян. „Обичам да цитирам една реплика от филма на..

публикувано на 15.10.19 в 15:48

ОИК ще има повече специалисти за обработка на изборните книжа

За разлика от предишни години предизборната кампания за местния вот е спокойна, без нарушения и жалби, каза в предаването "Точно днес" председателят на ОИК Пловдив Дарина Тодорова. Организацията е в ход  и всичко за подготовката е направено. На сайта на комисията могат да се видят секциите, в които могат да гласуват хората с увреждания и подвижните..

публикувано на 15.10.19 в 11:13

Ситуацията в Сирия ще поражда напрежение години наред

Според експерта по сигурността България трябва да изработи общонационална и многопластова позиция за сигурността. Не да гасим пожар, а на ниво български и международни институции да имаме устойчива политика, която да ни подготви за бъдещи рискове. Според него това не са само въпроси на аналитичните звена на службите, но и комуникация на местно ниво,..

публикувано на 15.10.19 в 10:36

Професионалното образование остава бяло петно за незрящите

Според управителя на Националния център за рехабилитация на слепи в Пловдив Стефан Данчев интеграцията на децата в масовите училища и професионалното образование са задължителни, за да има интеграция на хората с увредено зрение. В "Деня на белия бастун" Центърът ще посрещне социалния министър Бисер Петков, който пък ще представи програмите за..

публикувано на 15.10.19 в 10:13