Партийните кандидати в Пловдив са изхабени и пазят статуквото

Това каза лидерът на ДСБ в Пловдив Йордан Иванв. Той мотивира отказа си да приеме номинацията за кмет на Пловдив с тезата, че надпартийна личност с авторитет ще допринесе много повече за успеха на Демократична България.

Аз смятам, че Пловдив има достатъчно много авторитети, които биха били достойни да носят титлата кмет на Пловдив и тези авторитети често пъти за съжаление са отвъд партийните централи, отвъд партийните интереси. Партийните кандидати в Пловдив са изхабени. 

Иванов не пожела да опише профила на обсъждания кандидат с мотива, че той ще стане ясен до няколко дни. По думите това не е фатално закъснение, кампанията тепърва предстои.

Цлта е да се стигне до балотаж в изборите на 27 октомври.

По думите му всички партии, които досега са обявили номинациите си, имат договорка да пазят статуквото.

Ние сме против настоящата договорка между всички системни кандидати, ние сме против вечните кандидати в Пловдив за кметове, които си мълчат, които не влизат в политически спор, които не водят дебат по отношение решението на града, а сякаш са се разбрали за изборни резултат и очакват да видят дежа вю на 2015 г. Мисля, че има договорка понеже гледам как мълчат, как се разбират, как никой не се конфронтира с другия в политическия смисъл на думата.

Предстои да стане известна и листата за общински съветници, на която Иванов ще се бори за преференциален вот.

Демократична България ще предложи високо експертна листа, партийни кадри, които са силно подготвени в различни обществени сфери, както и сме изцяло отворени за гражданско участие в листата и ще предложим такова. Ето, това е симбиозата, която може да се противопостави на статуквото в пловдивския общински съвет и да наруши мълчанието там,  да направи излъчванията на заседанията факт, да даде прозрачност при работа на комисии и да оповести всички документи, с които работи общински съвет, тъй като до момента те ги крият.

Той обяви, че първото нещо което съветниците на ДБ ще направят в следващия мандат е да оповестят документите за транспортния проект.

Безапелационно, без коментар, без политиканстване, първата ни основна задача е да говорим за ефективното харчене на парите на пловдивчани, защото властта непрестанно казва няма пари за крайните квартали, няма пари за междублоковите пространства, няма пари за детски градини, няма пари за нови пътни артерии. Ние казваме на пловдивчани  - пари има, вие ги плащате, само че някой ги харчи неефективно. Не може, когато си изхарчил 14 милиона за транспортна система, която не функционира всеки ден пред очите на 200 хиляди човека, да твърдиш, че няма пари за нещо друго. 

Ние заявяваме, че в рамките на една година ще електронизираме обществените услуги, което ще доведе до малка компактна и приветлива администрация, а не до това да бъдат назначавани цели партийни ядра. Припомням, над 4 хиляди незаконни партийни назначения.

Цялото интервю с Йордан Иванов чуйте в прикачения з вуков файл.


Още от категорията

Репутацията на страната зависи от доверието на инвеститорите

Правителството прие решение, с което дава мандат на заместник министър-председателя, на министъра на финансите и на министъра на енергетиката да водят преговори с "Контур Глобал" за прекратяване на договора за изкупуване на електрическа енергия, сключен проз 2001 година. Според енергийния експерт Славчо Нейков темата съдържа много въпросителни и..

публикувано на 18.10.19 в 16:54

Работата на фондация "Пловдив 2019" заслужава похвала

Докладът на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е в резултат на регулярна проверка и не е по сигнал. Тя е както за откриващото събитие на Пловдив Европейска столица на културата, така и на другите съпътстващи договори и е направена много акуратно , коментира в ефира на Радио Пловдив председателят на ОбС - Пловдив Савина Петкова...

публикувано на 18.10.19 в 15:51

Брекзит е колосална грешка

За Брекзит, както и за Северна Македония и Албания, все още не е казана последната дума . Това заяви в Пловдив Симеон Сакскобургготски и посочи, че няма друг полезен ход за Европа, освен да си остане обединена и най – вече да се консолидира и да постъпят и другите държави, които не са членки .  По думите му, ако всяка една страна играе отделно..

обновено на 18.10.19 в 14:37

В здравеопазването са необходими радикални промени

Един от водещите уролози - проф. д-р Иван Дечев  бе отличен от БЛС на тържествената церемония "Лекар на годината 2019" , която се състоя в София,  с два приза – на регионално ниво за лекар на годината от БЛС – Пловдив и на национално –  отличие за дългогодишна дейност в областта на медицината и за активен принос развитието на специалността...

публикувано на 18.10.19 в 12:00

Неяснотите за Брекзит са много, всичко е в ръцете на Лондон

Ние имахме позитивни очаквания за  Брекзит и когато ЕС сключи споразумението с Тереза Мей и после се видя, че то няколко пъти беше отхвърлено от Парламента. През следващите дни ще видим дали г-н Джонсън ще има мнозинство за тази сделка, заяви евродепутатът Андрей Ковачев.   Точните подробности за това как ще се третира Северна..

публикувано на 18.10.19 в 11:07