Ситуацията в БНР реве за оставка на директора му

Инцидентът в БНР не е технически въпрос, нито става въпрос за самоволно административно решение на някого - тук става дума за дълбока криза, в начина по който се възприема независимата и обективна журналистика. Такава позиция изрази Александър Симов, който е депутат от БСП и член на праламентарната медийна комисия.

По думите му ситуацията реве за оставкана шефа на БНР.

Симов изрази възмущение, че на изслушването в СЕМ генералният директор Светослав Костов престъпно е отказал да обясни какво се е случило, за да замлъкне програма "Хоризонт".

Друг е въпросът, че част от членовете на медийния регулатор признаха, че не разбират материята. СЕМ не можа да реагира, а това поставя под съмнение и самата регулация, смята Симов.

Депутатът и бивш журналист обяви, че свалянето на Силвия Великова от ефир е ужасяващ опит да бъде заглушен нейния глас.

Симов припомни, че това е поредната криза в БНР, като и това, че когато подобни действия са предприети по отношение на Петър Волгин хората, които сега протестират в защита на свободата на словото са си мълчали.

Депутатът се обяви за нов закон за радио и телевизия, за да се регулира както регулацията на обществените медии, така и финансирането им, което прадължава да е от държавата, а не от обществен фонд


Още от категорията

Брекзит е колосална грешка

За Брекзит, както и за Северна Македония и Албания, все още не е казана последната дума . Това заяви в Пловдив Симеон Сакскобургготски и посочи, че няма друг полезен ход за Европа, освен да си остане обединена и най – вече да се консолидира и да постъпят и другите държави, които не са членки .  По думите му, ако всяка една страна играе отделно..

обновено на 18.10.19 в 14:37

В здравеопазването са необходими радикални промени

Един от водещите уролози - проф. д-р Иван Дечев  бе отличен от БЛС на тържествената церемония "Лекар на годината 2019" , която се състоя в София,  с два приза – на регионално ниво за лекар на годината от БЛС – Пловдив и на национално –  отличие за дългогодишна дейност в областта на медицината и за активен принос развитието на специалността...

публикувано на 18.10.19 в 12:00

Неяснотите за Брекзит са много, всичко е в ръцете на Лондон

Ние имахме позитивни очаквания за  Брекзит и когато ЕС сключи споразумението с Тереза Мей и после се видя, че то няколко пъти беше отхвърлено от Парламента. През следващите дни ще видим дали г-н Джонсън ще има мнозинство за тази сделка, заяви евродепутатът Андрей Ковачев.   Точните подробности за това как ще се третира Северна..

публикувано на 18.10.19 в 11:07

Само 1 % от жертвите на трафик на хора са успели да се спасят

За трета поредна година Местната комисия за борба с трафика на хора в Пловдив и БЧК ще участват в организираната от фондация "А 21 България" мащабна информационна кампания против трафика на хора "Поход за свобода". Утре Пловдив ще бъде един от градовете домакини на събитието, което се провежда в над 50 страни и около 150 града.  Походът за свобода..

публикувано на 18.10.19 в 10:14

Готови сме на компромиси, ако в Скопие спрат с глупостите

Държавните и правителствените ръководители на страните от Европейския съюз се събират днес в Брюксел. Срещата на върха е изключително важна за бъдещето на обединена Европа, тъй като основните теми в дневния ред са Brexit и европейската перспектива за Северна Македония и Албания. Франция вече обяви, че е против започването на преговори за..

публикувано на 17.10.19 в 15:25