Перущица е на 8 000 години и от 50 години модерен град

"50 години град Перущица - история, традиции, култура, туризъм и инвестиции" е темата на кръгла маса, която се провежда по инициатива на Община Перущица с медийното партньорство на Българското национално радио. 

Участват историци, общественици, представители на бизнеса и на общинската администрация. Поздравителен адрес към участниците бе поднесен от името на генералния директор на БНР Светослав Костов, който не успя да присъства на място заради служебни ангажименти. 

Във фокуса на дискусията са теми, свързани с историята и перспективите пред Перущица като наследник на цивилизация на повече от 8 хиляди години, развитието на културния туризъм и привличането на инвестиции в региона. 

Още от категорията

Действителността е абсурдна и абсурдите звучат като истини

Истерията с ромските семейства, които повярваха, че някой ще им вземе децата и ги прибраха от училище, е пример за ниско доверие на българските граждани в институциите и за неспособност  на самите институции да защитят гражданите, когато те са изплашени и уязвими.  Коментарът направи политологът доц.Борис Попиванов, според когото вината за паниката се..

публикувано на 11.10.19 в 16:43

Ситуацията в ромските махали се успокоява, но до другия път

Частично се успокоява ситуацията в ромските квартали след паниката, че държавата ще вземе децата на ромски семейства.  Посещаемостта в най- проблемните училища е 80%, а преди истерията беше 90%, коментира пред Радио Пловдив  председателят на Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ Деян Колев.  Той обаче предупреди,..

обновено на 11.10.19 в 15:51

Турция иска да промени населението в Северна Сирия

Желанието на Турция да навлезе в Северна Сирия е заявявано многократно от президента Ердоган, това не е изненада за международната общност, коментира пред Радио Пловдив експертът по международна сигурност и бивш дипломат Димитър Гърдев. Новото е, че Турция навлезе със собствена войска и смята да остане в буферната зона до дълбочина от 35 км и..

публикувано на 11.10.19 в 14:32

Детето копира и възпроизвежда страховете на възрастните

Психологът Иван Игов сподели позиция са протестите против „Националната стратегия за защита на детето“, разпространените слухове за отнемане на деца от родителите и реакцията на ромското население.  Бесен съм, честно казано, защото за пореден път хора с много нечисти намерения се опитаха темата за децата да я включат в една..

публикувано на 11.10.19 в 13:27

Голям грях е за тези, които се опитаха да използват децата

Истерията около „Националната стратегия за закрила на детето“ не отмина и Асеновград. По думите на Асен Колев, експерт по етническите въпроси – обстановката е спокойна, и от сряда децата вече ходят на училище. При нас това се случи на 4 октомври, но за съжаление не беше регистрирано. Бързо взехме мерки и благодаря на г-жа Темелкова, на..

публикувано на 11.10.19 в 12:07