КТ "Подкрепа" решава кой кандидат за кмет да подкрепи

Членове на Синдиката ще имат своя гражданска листа за общински съветници в Асеновград

Политическо споразумение с един от кандидат-кметовете на Пловдив се готви да подпише регионалната синдикална структура на КТ "Подкрепа". 

Кой ще е той ще стане ясно след среща с кандидати, за които управителното тяло на синдиката ще получи мандат за разговори от Регионалния съвет.

Очаква се срещите с кандидат-кметовете да започнат след началото на предизборната кампания.

Днес председателят на пловдивската организация Атанас Кръстев обяви, че от синдиката ще настояват за засилване  на функциите на социалните партньори на общинско и областно ниво, а политиките, които ще са в центъра им на внимание, когато разглеждат политическите платформи, са свързани с повишаване на доходите, ограничаване на корупцията, здравеопазване по модела „пари от здраве за здраве“ и премахване на конфликта на интереси, екологичен градски транспорт. 

От „Подкрепа“ се обявявят още за присъединяване на част от близките по територия по-малки общини към Пловдив, а в сферата на образованието – за увеличаване на общинските средства за веществена издръжка на детските градини.

Въпреки забраната от Закона синдикалните организации да заявяват политическа подкрепа, регионалната структура е решена да действа в тази посока. Ще наруша закона, нека бъда глобен, този закон трябва да се смени – коментира Атанас Кръстев, мотивирайки се с интереса на гражданите. 

Подкрепата на избрания след срещите кандидат-кмет ще е в организационен и агитационен план.

За първи път членове на регионалния синдикат ще имат пряко участие в изборите с  гражданска листа за общински съветници в Асеновград. 

Заместник председателят на КТ „Подкрепа“ Пловдив адв. Христо Даскалов обясни причината за това с „тежкия“, по думите му, социален диалог на място и „изтощителната“ борба да се подпише Колективен трудов договор в детско и училищно здравеопазване. Няма общински Колективен трудов договор в образованието, а общината се залива с искове по отношение на достъпна среда, допълни Даскалов мотивите за участието в местния вот в Асеновград.


Още от категорията

Арменците от Пловдив поискаха оставката на Епархийския съвет на църквата им

Стотици арменци от цялата страна поискаха в Пловдив оставката на Епархийския съвет на Арменската апостолическа православна църква в България. Те се страхуват, че църквите им ще останат без свещеници в 11 от общо 13 техни енории след приети промени, наложени от малка група арменци от съвета. Визите на свещениците  не са подновени , предупредиха..

публикувано на 13.10.19 в 13:16
Милчо Левиев

Почина световноизвестният музикант Милчо Левиев

Джаз музикантът и композитор Милчо Левиев почина на 81-годишна възраст в Солун. Той е завършил държавната консерватория в София. Ученик е на Панчо Владигеров. Музикалната му кариера започва в Пловдивския драматичен театър. Между 1963 г. и 1968 г., Милчо Левиев работи като солист и диригент на Пловдивската и на Софийската филхармония. По същото време..

обновено на 13.10.19 в 10:55

Спецполицаи провериха 4 заведения през нощта

Поредна специализирана полицейска операция на пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“ е проведена в ранните часове на днешния ден.  Екипите са посетили нощен клуб в Хисаря и друг в с. Калояново, бар в Стамболийски и дискотека в Асеновград. Общо са проверени 160 души и 29 МПС.  Документирани са 10 случая на непълнолетни посетители..

публикувано на 13.10.19 в 10:55

Арменци излизат на национален протест в Пловдив

Национален протест на арменската общност ще се проведе в двора на Арменската църква в Стария град.  Причината е недоволство срещу приетия Устав на Арменската Епархия в България, който според протестиращите, “е приет тихомълком и нарушава крехкото равновесие между духовната и светската власт в общността, като се дава изключителен превес на..

обновено на 13.10.19 в 09:58

Даряват нов кувьоз на карловската болница

Нов кувьоз, купен със средства от събрани пластмасови капачки от бутилки, ще бъде дарен днес на болницата в Карлово. Това е 13-ият поред кувьоз, който даряваме с пари, събрани от пластмаса , уточни Лазар Радков от благотворителната организация "Капачки за бъдеще".  Официалното предаване на животоспасяващата за недоносените..

публикувано на 13.10.19 в 09:32