След два месеца ул. "Велико Търново" ще е нова

Изцяло нова ще бъде улица „Велико Търново“ в Пловдив. Тя поемаше трафика няколко години, докато ул. „Иван Вазов“ бе затворена за преминаване на автомобили. Това каза днес кметът Иван Тотев, който заедно с районния кмет Георги Стаменов инспектира работата на фирма „Драгиев“. 

Те правят основен ремонт на пътната настилка на първия участък от улицата до библиотека „Иван Вазов“. Договорът е сключен с ВиК-Пловдив и те помагат за реконструция на новите водопроводи от ул.“Авксентий Велешки“ до бул. „Руски“. Ремонтът ще продължи два месеца и ще се смени  изцяло уличното осветление, улицата ще се преасфалтира и ще се подмени тротоарната настилка.

Георги Стаменов подчерта, че за район „Централен“ вече имат гласувано решение от общинския съвет за ново видеонаблюдение на парк „Бунарджика“. Там е имало  редица нарушения на реда и се очаква да се монтират над 25 камери за охрана на реда. 

За този 4 годишен мандат съм работил без приемен ден, срещах се всеки ден с хората, отговорих на 3 100 човека със сигнали, каза Стаменов. Той ще бъде единственият кандидат на ГЕРБ за районен кмет с три предизборни програми. Това се налага, защото район „Централен“ е най-голям по територия и нуждите на хората в различните зони са много разнообразни. 

Ще има програма за района до Военна болница, за западната част на „Централен“ и за Капана. Много важен проект е този за изцяло обновяване на Донкуковата градина, където се подготвя проект по ЗОП. 


Галерия

Още от категорията

Арменците от Пловдив поискаха оставката на Епархийския съвет на църквата им

Стотици арменци от цялата страна поискаха в Пловдив оставката на Епархийския съвет на Арменската апостолическа православна църква в България. Те се страхуват, че църквите им ще останат без свещеници в 11 от общо 13 техни енории след приети промени, наложени от малка група арменци от съвета. Визите на свещениците  не са подновени , предупредиха..

публикувано на 13.10.19 в 13:16
Милчо Левиев

Почина световноизвестният музикант Милчо Левиев

Джаз музикантът и композитор Милчо Левиев почина на 81-годишна възраст в Солун. Той е завършил държавната консерватория в София. Ученик е на Панчо Владигеров. Музикалната му кариера започва в Пловдивския драматичен театър. Между 1963 г. и 1968 г., Милчо Левиев работи като солист и диригент на Пловдивската и на Софийската филхармония. По същото време..

обновено на 13.10.19 в 10:55

Спецполицаи провериха 4 заведения през нощта

Поредна специализирана полицейска операция на пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“ е проведена в ранните часове на днешния ден.  Екипите са посетили нощен клуб в Хисаря и друг в с. Калояново, бар в Стамболийски и дискотека в Асеновград. Общо са проверени 160 души и 29 МПС.  Документирани са 10 случая на непълнолетни посетители..

публикувано на 13.10.19 в 10:55

Арменци излизат на национален протест в Пловдив

Национален протест на арменската общност ще се проведе в двора на Арменската църква в Стария град.  Причината е недоволство срещу приетия Устав на Арменската Епархия в България, който според протестиращите, “е приет тихомълком и нарушава крехкото равновесие между духовната и светската власт в общността, като се дава изключителен превес на..

обновено на 13.10.19 в 09:58

Даряват нов кувьоз на карловската болница

Нов кувьоз, купен със средства от събрани пластмасови капачки от бутилки, ще бъде дарен днес на болницата в Карлово. Това е 13-ият поред кувьоз, който даряваме с пари, събрани от пластмаса , уточни Лазар Радков от благотворителната организация "Капачки за бъдеще".  Официалното предаване на животоспасяващата за недоносените..

публикувано на 13.10.19 в 09:32