Номиниран съм от Зико, но ако сгази лука, няма да мълча

Проф. Димитър Шишкове от знаковите имена, които попадат в предложението за общински съветници в гражданската квота на ГЕРБ - Пловдив. Д-р Шишков е изветен уролог, депутат от Реформаторския блок, един от хората, които активно подкрепиха Здравко Димитров при предишното му явяване за кмет, подкрепен именно от реформаторите.

Номинацията му за общински съветники е именно от Здравко Димитров, обясни проф. Шишков. 

Поемам отговорност към този, който ме е номинирал и това е Здравко Димитров.  Познаваме се отдавна и не случайно той получи подкрепата на Реформаторския блок на предишните избори.

Ако обаче като кмет той нагази в  лука, аз няма да мълча и ще го покажа.

Като обществено ангажирана личност дясната политика, която прави ГЕРБ ме удовлетворява.  Не ми е било цел да влизам тази листа, но попадам там като част от селекцията от можещи и знаещи хора, която Димитров направи.

По думите на Шишков практиката досега е била да се лансират повече послушни и изпълнителни кадри. 

За избора си, независимо от мястото на което ще бъде вписан в листата, той обяви, че ще разчита на гражданите и техните преференции. 

Гражданите знаят кои са маскарите.

Димитър Шишков обяви, че в Общинския съвет ще се бори да има прозрачност и изчистване на всяко съмнение за нередности. 

Разбирам от здравеопазване и спорт и ще работя в тези сфери, декларира д-р Шишков.

Трябва промяна в начина на работа на общинските болници и поощряване на масовия спорт, а назначенията на партийно кадри на ръководни постове трябва да се прекратят.

 Ще спазвам правила, но не и такива, които ме карат да изпитвам съмнения, каза още проф. Шишков.

Цялото интервю чуйте в прикачения звуков файл.

Още от категорията

Действителността е абсурдна и абсурдите звучат като истини

Истерията с ромските семейства, които повярваха, че някой ще им вземе децата и ги прибраха от училище, е пример за ниско доверие на българските граждани в институциите и за неспособност  на самите институции да защитят гражданите, когато те са изплашени и уязвими.  Коментарът направи политологът доц.Борис Попиванов, според когото вината за паниката се..

публикувано на 11.10.19 в 16:43

Ситуацията в ромските махали се успокоява, но до другия път

Частично се успокоява ситуацията в ромските квартали след паниката, че държавата ще вземе децата на ромски семейства.  Посещаемостта в най- проблемните училища е 80%, а преди истерията беше 90%, коментира пред Радио Пловдив  председателят на Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ Деян Колев.  Той обаче предупреди,..

обновено на 11.10.19 в 15:51

Турция иска да промени населението в Северна Сирия

Желанието на Турция да навлезе в Северна Сирия е заявявано многократно от президента Ердоган, това не е изненада за международната общност, коментира пред Радио Пловдив експертът по международна сигурност и бивш дипломат Димитър Гърдев. Новото е, че Турция навлезе със собствена войска и смята да остане в буферната зона до дълбочина от 35 км и..

публикувано на 11.10.19 в 14:32

Детето копира и възпроизвежда страховете на възрастните

Психологът Иван Игов сподели позиция са протестите против „Националната стратегия за защита на детето“, разпространените слухове за отнемане на деца от родителите и реакцията на ромското население.  Бесен съм, честно казано, защото за пореден път хора с много нечисти намерения се опитаха темата за децата да я включат в една..

публикувано на 11.10.19 в 13:27

Голям грях е за тези, които се опитаха да използват децата

Истерията около „Националната стратегия за закрила на детето“ не отмина и Асеновград. По думите на Асен Колев, експерт по етническите въпроси – обстановката е спокойна, и от сряда децата вече ходят на училище. При нас това се случи на 4 октомври, но за съжаление не беше регистрирано. Бързо взехме мерки и благодаря на г-жа Темелкова, на..

публикувано на 11.10.19 в 12:07