Битката за кмет на Пловдив ще се решава на балотаж

Социологическите проучвания показват, че на предстоящите местните избори за кмет на Пловдив ще има балотаж. Мисля, че разликата на първи тур между първите двама кандидати ще е значителна. Това от една страна може да налее гласове към основния фаворит, а от друга – да се наблюдава обратен процес. Наблюдавахме го и при последните местни избори, когато кандидатурата на ГЕРБ на първи тур имаше 20% преднина, а на втори – разликата се оказа минимална. Всичко ще зависи от седмицата между двата тура и подкрепата, която ще дадат останалите кандидати, това заяви в интервю за Радио Пловдив Антон Баев, главен редактор на сайта Plovdiv-online.com.

Гражданското участие в пловдивските листи

Повечето от имената в листата за съветници на ГЕРБ в Пловдив, които попадат в нея от гражданската квота, са били участници в политиката. И не съм сигурен, че може точно да се говори за гражданска квота, подчерта Баев.

Той допълни, че листата се обновява, но не с изцяло нови лица, а с такива, които са били на управленски позиции в ГЕРБ или други политически партии, след това са били в периферията, а сега отново се появяват в екипа на Здравко Димитров.

Несъмнено в Пловдив се наблюдава зараждането на потомствения политик, подчерта Баев.

Той посочи за пример листата със съветници и кандидати за районни кметове на БСП, където на силни позиции попадат децата на утвърдени известни политици на столетницата.

Цялото интервю с Антон Баев можете да чуете в звуковия файл.

Още от категорията

Да изберем хора с морал, сила и характер

Стефи Недевска е кандидат за кмет на район „Западен“ и общински съветник на „Демократична България“. За нея може да гласувате с бюлетина 66 и преференция 106. Тя се кандидатира за първи път за публична длъжност и е една от многото пловдивчани, търсили своята реализация в чужбина.  Стефи Недевска е автор на 4 книги и съорганизатор на..

обновено на 15.10.19 в 10:16

Диспут за финансовата и данъчна политика по Радио Пловдив

“ Финансова и данъчна политика на местната власт”  е темата на поредния предизборен диспут по Радио Пловдив, който се проведе на 17 октомври, четвъртък.  Диспутът с участието на Петя Манева, кандидат за общински съветник от БСП в Пловдив, може да гледате  на Фейсбук страницата на Радио Пловдив.  Водещ е Антония Попова . Още един предизборен..

публикувано на 14.10.19 в 14:54

Алексиев води пред Костов при изборите в "Северен"

Безпокойствата, свързани със зелената система, парковете и междублоковите пространства, чистотата и екологията са сред основните проблеми за жителите на пловдивския район „Северен“. Това сочи проучване на нагласите, извършено от изследователска асоциация „Неохрон“.   Изследването е проведено между 7 и 12 октомври сред 380 пълнолетни жители на..

публикувано на 14.10.19 в 11:23

Определят подвижните СИК-ове в Пловдив

Консултации за състава на подвижните секционни комисии за местните избори свиква днес кметът на община Пловдив.  Поканени са както парламентарно представените партии и коалиции, така и тези, които имат избрани евродепутати, но не са представени в Народното събрание.  Чрез подвижните секционни комисии могат да упражнят правото си на глас трудно..

публикувано на 14.10.19 в 07:22

По Радио Пловдив диспут за инвестициите в инфраструктурата

 „Инвестиции в инфраструктурата и подкрепа на местния бизнес“ е темата на третия поред предизборен диспут по Радио Пловдив. Той ще започне непосредствено след емисията новини в 10 часа и ще се излъчва в ефир директно от студио 2 на радиото, както и онлайн на Фейсбук страницата ни .  Водещ ще е Емил Костов. Още два предизборни диспута..

обновено на 10.10.19 в 06:59