МВР с мерки за сигурност за празничните дни

| обновено на 21.09.19 в 10:13

МВР Пловдив въвежда мерки по време на честванията на Деня на независимостта на България 22 септември и свързаните с него почивни дни. Засилено полицейско присъствие ще има на местата за провеждане на чествания и тържества, като и на други публични прояви, свързани с празника в Пловдив и областта. 

За обезпечаване на сигурността и обществения ред и своевременна реакция при необходимост са обсъдени съвместни мерки с представители на местната власт, Регионална дирекция  „Пожарна безопасност и защита на населението”, частните охранителни фирми, големите търговски центрове и увеселителни заведения. 

На пътя ще дежурят максимален брой екипи. Те ще регулират и облекчават трафика по входно-изходните артерии на Пловдив, уличната мрежа около големите търговски центрове, увеселителните заведения и други места с масово посещение. При влошена метеорологична обстановка, както и за контрол на шофьорите с неподготвени за нея автомобили, са осигурени дежурни полицейски сили. 

Те ще следят за стриктно спазване на въведените временни забрани и ограничения, особено в подходите към рисковите участъци, както и за рисково поведение зад волана, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство.  В районите на питейните заведения ще се проверяват шофьори за употреба на алкохол, наркотични или други упойващи вещества. Засилва се превантивния контрол от страна на Пътна полиция и по отношение на пешеходците. 

И от “Криминална полиция” отправят съвети към хората как да опазят имуществото си от посегателства по време на празничните дни. Експертите предупреждават, че тогава домовите кражби зачестяват. Ако отсъствате от домовете си, не обявявайте намерението си в социалните мрежи или пред много хора, съветват от полицията. Според тях хората още при тръгване трябва да се уверят, че всички врати и прозорци са добре затворени и заключени. Вкъщи да не оставят големи суми пари или скъпи бижута. А извън домовете апелът е за отговорност към личните вещи и бдителност.

Още от категорията

Празник на фасула в родопското село Смилян

В Смилян ще се състои традиционният празник на фасула. Конкурси за производител на фасул, за кулинарни изделия и пано от пъстрите бобени зърна са включени в програмата на празника.  Гостите на фестивала ще имат възможност да дегустират боб чорба, приготвена с деликатесния сорт смилянски фасул.  В Клисура и във Велинград пък днес е празник на..

публикувано на 19.10.19 в 08:53

България почита празника на своя небесен покровител

Българската православна църква почита на 19 октомври паметта на небесния покровител на българския народ - свети Иван Рилски Чудотворец. Преподобният Иван Рилски е роден през 876 г. в село Скрино, разположено в гънките на Осоговската планина около река Струма, край Дупница. Бил е съвременник на княз Борис /852-889 г./ и на неговия син Владимир, на цар..

публикувано на 19.10.19 в 08:23

Пловдив се присъединява към Световния поход на свободата

За поредна година Пловдив се включва в  „ Поход за свобода“ 2019 – мащабна информационна кампания срещу  трафика на хора.  Походът е  уникално глобално събитие, което се провежда ежегодно в повече от 450 града в над 50 държави по цял свят и с това се превръща в най-голямата и значима инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора в света...

обновено на 19.10.19 в 08:17

Над 300 елитни кучета ще се състезават на финалите за Световната киноложка купа

Шампионат на Аржентина ще се състои за първи път по време на киноложките изложби в Международен панаир Пловдив. Най-породистите екземпляри ще се конкурират и на финалите за Световната киноложка купа 2019. Състезанията ще се състоят на 19 и 20 октомври. Участват гости от Русия, Латвия, Литва, Казахстан и други държави, съобщиха организаторите..

публикувано на 19.10.19 в 08:17

Екоинспектори затвориха цех за преработка на отпадъци

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Пловдив спряха работата на екструдер в цех за рециклиране на отпадъци от пластмаса и производство на пластмасов гранулат, източник на миризми. Предприятието се намира на бул.„Рогошко шосе“ в Пловдив. За целта беше потърсено и съдействието на Трето районно управление на ОД МВР,..

публикувано на 18.10.19 в 18:16