Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР с мерки за сигурност за празничните дни

| обновено на 21.09.19 в 10:13

МВР Пловдив въвежда мерки по време на честванията на Деня на независимостта на България 22 септември и свързаните с него почивни дни. Засилено полицейско присъствие ще има на местата за провеждане на чествания и тържества, като и на други публични прояви, свързани с празника в Пловдив и областта. 

За обезпечаване на сигурността и обществения ред и своевременна реакция при необходимост са обсъдени съвместни мерки с представители на местната власт, Регионална дирекция  „Пожарна безопасност и защита на населението”, частните охранителни фирми, големите търговски центрове и увеселителни заведения. 

На пътя ще дежурят максимален брой екипи. Те ще регулират и облекчават трафика по входно-изходните артерии на Пловдив, уличната мрежа около големите търговски центрове, увеселителните заведения и други места с масово посещение. При влошена метеорологична обстановка, както и за контрол на шофьорите с неподготвени за нея автомобили, са осигурени дежурни полицейски сили. 

Те ще следят за стриктно спазване на въведените временни забрани и ограничения, особено в подходите към рисковите участъци, както и за рисково поведение зад волана, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство.  В районите на питейните заведения ще се проверяват шофьори за употреба на алкохол, наркотични или други упойващи вещества. Засилва се превантивния контрол от страна на Пътна полиция и по отношение на пешеходците. 

И от “Криминална полиция” отправят съвети към хората как да опазят имуществото си от посегателства по време на празничните дни. Експертите предупреждават, че тогава домовите кражби зачестяват. Ако отсъствате от домовете си, не обявявайте намерението си в социалните мрежи или пред много хора, съветват от полицията. Според тях хората още при тръгване трябва да се уверят, че всички врати и прозорци са добре затворени и заключени. Вкъщи да не оставят големи суми пари или скъпи бижута. А извън домовете апелът е за отговорност към личните вещи и бдителност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Община Пловдив подготвя проект за телемедицина

„Около 90% от приходите общинските лечебни заведения отиват за плащане на заплати“, каза за Радио Пловдив Лилия Недева, която бе назначена за ръководител на дирекция „Здравеопазване“  в оБщина Пловдив.   „Това е недопустимо, защото трябва да остава повече приход в лечебното заведение, за да се направят нужните инвестиции-за закупуване на..

обновено на 16.04.24 в 09:34

145 години от приемането на Търновската конституция

16 април е Ден на Българската конституция и професионален празник на юристите в България. На тези данни през 1879 г. е приета Търновската конституция - първата българска конституция, която се превръща в законодателна основа за обществено-икономическото развитие на новоосвободената държава. 145 години от изработването и приемането на..

публикувано на 16.04.24 в 07:28

Полицията погна нелегалните гонки и шумните мотори

Пловдивската полиция проведе специализирана нощна акция срещу гонките с автомобили и шумните мотори по булевардите в града. В събота, от 21 часа до 1 часа след полунощ в неделя, са проверени близо 90 коли, 5 мотоциклета и повече от 110 хора.  Съставени са 8 акта и 15 глоби с фиш за нарушения на Закона за движение по пътищата. Нарушителите са ползвали..

публикувано на 15.04.24 в 20:39

От ПП очакват тежка компроматна война преди изборите

Очакваме много тежки компроматни войни по време на предизборната кампания, очакваме всеки ден нашите опоненти да ни вкарват в обяснителен режим. Ние обаче ще се стремим да не влизаме в техния тон, заяви в Пловдив съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков.  Той, както и другият съпредседател на партията Асен Василев, бившият..

публикувано на 15.04.24 в 18:57

Челен сблъсък взе две жертви на пътя за Поповица

Тежка катастрофа с две жертви и сериозно ранен е станала на пътя между селата Чешнегирово и Поповица. Сигналът е получен в полицията в 16.20 ч. По предварителна информация челно се сблъскали два автомобила от марката „Мазда“, а на място загинали водачите им – мъж и жена. В критично състояние е пътничка от едната кола, която се транспортира..

публикувано на 15.04.24 в 17:13