Костадин Язов с идея за кино "Въстаник" като културен център

Костадин Язов, кандидат от ГЕРБ за кмет на Район „Южен“, обясни в предаването „Точно днес“ влизането си в кампанията за местния вот:

Аз съм и пряко и косвено обвързан с района, в него живя от 30 години. Има доста млади хора, развива се постоянно, има нужда от постоянно обновяване и украсяване.

Язов, който смята, че е разпознаваемо лице, ще разчита на срещи с хортата. Той разказа, че доста е ходил „по шрокия свят“ и може да предложи от това, което е видял, и на място.

Аз имам един принцип - повече ние и по-малко аз. Разчитам на идеи и от хората, допълни кандидат-кметът от ГЕРБ. Според него, район Южен има накъде инфраструктурно да се развива.

Има нужда от детски градини, детски площадки, спортни площадки. Имам идея да направим от бившето кино „Въстаник“ хубав културен център. В него, след разговор с институциите, по думите на Язов, може да се даде възможност на Пловдивската опера да се премести.

Кандидатът за кмет каза още, че гледа скептично на социологическите проучвания и че хората ще решат с избора си кой да е кмет. На въпрос защо не участва в общинската листа, която предлага ГЕРБ за Пловдив, той обясни: Нямам намерение да оставам в ОбС. Мой личен избор е. Аз работя в ЕСО.

За Здравко Димитров, с когото разказа, че се познавали отдавна, определи като  амбициозен човек с идеи. Смятам, че ще съумее да състави екип, с който да покаже на какво е способен.  


Още от категорията

Готови сме на компромиси, ако в Скопие спрат с глупостите

Държавните и правителствените ръководители на страните от Европейския съюз се събират днес в Брюксел. Срещата на върха е изключително важна за бъдещето на обединена Европа, тъй като основните теми в дневния ред са Brexit и европейската перспектива за Северна Македония и Албания. Франция вече обяви, че е против започването на преговори за..

публикувано на 17.10.19 в 15:25

Министър Желязков откри „Пловдив фила 2019“

Транспортното министерство подготвя в момента процедурата по внасянето в Министерски съвет на договора за концесия на летище Пловдив, съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.  Той обясни, че вече са готови концесионните анализи – икономически, правен, социален, за въздействието върху..

публикувано на 17.10.19 в 13:49

Откриват къщата на Иван Грозев в Карлово

Официалното откриване на възстановената къща "Иван Грозев" в Карлово ще се състои днес, съобщиха от Българската търговско-промишлена палата (БТПП).  Официалното откриване ще започне с тържествената сесия в Обредния дом на града (ул. "Ал. Стамболийски", 34). Приветствия ще произнесат председателят на БТПП Цветан Симеонов, както и кметът на..

обновено на 17.10.19 в 11:27

Властта не предлага решения за футболното хулиганство

В дните преди избори на политическия терен изобилства философсване, летят балони и листовки на претенденти. По стадионите, където не е излишна толерантност към победителя - властва реч за расизъм и крясъци с децибели извън нормалното.  За последните сблъсъци на феновете и играчите на България и Великобритания, до Брекзит и сделката през октомври,..

публикувано на 17.10.19 в 10:11

Турция все повече се отдалечава от НАТО и ЕС

Георги Димов, бивш генерален консул в Одрин коментира инвазията на Турция в Сирия. Нападението е  заклеймено  от пет държави, но САЩ се отказа. Това е колебливата и непоследователна политика на американския президент Тръмп, а Путин покани Ердоган в Москва. Ние като ЕС също имаме плаха политика, което дава основание на Ердоган и Турция да се..

публикувано на 16.10.19 в 17:00