Коалиция издига Лидия Гимишева за кандидат-кмет на "Родопи"


Местна Коалиция ”Движение ЗАЕДНО за промяна” представи кандидатът за кмет на Община „Родопи“ Лидия Гимишева. Тя е  на 39г., семейна с две деца, от с.Белащица. Има завършено икономическо образование с профил „Международни икономически отношения“. 

 В периода 2003 – 2007 г. е била най-младият общински съветник в страната.  Над 7 години е ръководила дирекция в „Агенция за кредитен рейтниг и анализ”.  След това е била е шеф на дирекция в Областна администрация Пловдив, където, по думите й,  е работила с всички общини в областта. Тя заяви, че отлично познава, както проблемите на администрацията, така и трудностите на гражданите при комуникацията с институциите. 

 Като основни приоритети Лидия Гимишева изтъкна борбата срещу замърсяването на въздуха и вредния каменодобив в региона, публичност и прозрачност на управлението с активно гражданско участие.  Развитието на Община „Родопи“ трябва да е насочено към Земеделие, Туризъм и високотехнологични производства, настоя кандидатът за кмет.  

В коалицията, издигнала  кандидатурата на Лидия Гимишева влизат партиите  ВОЛЯ, Съюз Свободни Демократи, Движение България на Гражданите, Коалиция Кауза Пловдив  и Граждански организации.

„Движение ЗАЕДНО за промяна“ ще има и пълна листа за общински съветници.


Още от категорията

Изложенията "Цветна есен" и "Медукус, Денто, Галения" се откриват в Панаира

Изложбата за медицина, стоматология и фармация "Медикус, Денто, Галения 2019" се открива в Международния панаир в Пловдив и ще продължи до 19 октомври. Основна тема на изложението тази година са иновациите, намаляващи времето и дискомфорта при зъболечението.  Продължава и тенденцията да се показва най-модерното оборудване за лекарски кабинети...

обновено на 16.10.19 в 10:25

Нов паркинг имат от днес на ул. "Ружа" в район "Западен"

Нов паркинг в район Западен ще открие кметът на Пловдив Иван Тотев.  Съоръжението е изградено  с  капацитет за 50 автомобила.  Новият паркинг се намира на  улица "Ружа".

публикувано на 16.10.19 в 07:37

107 години българска авиация честваме днес

Днешната дата е избрана за празник на ВВС защото на нея, преди 107 години, е извършен първият боен полет в България.  Паметта на загиналите летци във военно и в мирно време ще бъде почетена с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на летеца, а на почетния ритуал ще присъства и президентът Румен Радев, дългогодишен боен пилот и сочен за един от..

обновено на 16.10.19 в 06:57

Вълшебна джаз фиеста в Радио Пловдив довечера!

Един от топ барабанистите на планетата - Ari Hoenig, пристига от Ню Йорк   за няколко концерта на Балканите.  Той, заедно с Lakis Tzimkas – бас  и Jiannis Pavlidis – китара ще свирят в Първо студио на Радио Пловдив от 19.00 часа. Този концерт ще излъчим  on line и на фейсбук страницата на Радио Пловдив .  Т ова е първи live stream на..

публикувано на 16.10.19 в 06:56

Социалният министър дойде в Пловдив за "Деня на белия бастун"

3 милиона лева ще получат днес 217 общини, които имат сключени договори за предоставяне на услугата „личен асистент“ на хора с увреждания. Това съобщи в Пловдив министърът на  труда и социалната политика Бисер Петков.  Той уточни, че това е първото плащане по този механизъм след приетите законодателни промени, касаещи личната помощ на хората с..

обновено на 15.10.19 в 14:46