Музеите в Асеновград с вход свободен до полунощ

   "Есенна нощ в музея" се провежда в Асеновград. Всички музейни сгради ще посрещат посетители от 17 часа до полунощ с вход свободен.

  Събитието се провежда в рамките на Европейските дни на наследството, а откриването е тази вечер от 18 часа в централната сграда на Историческия музей, където ще бъде представена фотодокументалната изложба "Синове на Родопите"по случай 100-годишнината от рождението на Николай Хайтов и 70 години от смъртта на Крум Савов.Половин час по-късно пред сградата на музея започва концерт на Музейната музикална школа с ръководител Веси Пашалиева.

  Етнографската къща също е част от музейната нощ с изложбата "Хвърлена ръкавица", а Старинното училище "Свети Георги" кани асеновградчани и гостите на града на "Джаз с приятели в Нощта на музеите" от 20,30 часа.


Още от категорията

Обявиха победителите в поетическия конкурс "Добромир Тонев"

Победителят в тазгодишния поетически конкурс „Добромир Тонев“ е поетът Александър Христов от Велико Търново. Втора награда печели Оля Стоянова от София, а трета – Недялка Георгиева от Асеновград. Специалният приз за студент-поет печели Вангел Имреоров от Пловдив. Наградата се връчва от Филологическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“...

публикувано на 12.10.19 в 16:43

Награждават лауреатите от поетическия конкурс "Добромир Тонев"

С церемония по награждаване на лауреатите приключва IX-ият Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев" за автори до 45-годишна възраст.  Церемонията е тази вечер от 18 ч. в Културен център „Тракарт“. Наградният фонд, осигурен от Община Пловдив е в размер на 1200 лв, разпределени както следва 600 лв. за първа награда, 400 лв. за втора и 200..

обновено на 12.10.19 в 11:36
Валидираната пощенска карта, посветена на 125 години от първото публикуване на

След 125 г. "Под игото" ни учи на отговорност към общността

Първият български роман „Под игото“ събра в Сопот представители на академичната общност от страната, изследователи, учители и ученици от родния град на Иван Вазов. Поводът за националната среща е 125-тата годишнина от публикуването на първото му самостоятелно издание, а организатор и домакин е Къщата-музей "Иван Вазов".  От основния въпрос на..

публикувано на 11.10.19 в 16:06

Модерно презентирани истории в Музея на родопския карст

Музеят на родопския карст, който е уникален по рода си и е единственият музей на пещерите в Югоизточна Европа  беше изцяло обновен като получи изцяло нов дизайн и визия със средства по проект „Интегриран подход за развитие на културни и природни обекти в Чепеларе, България и Просочани, Гърция“. Ремонтът продължи две години. През предходната..

публикувано на 11.10.19 в 15:11

Пловдив посреща изкуство от Германия в двете нови галерии

Творби на енциклопедични имена от съвременното изкуство се разполагат в двете нови галерии на Пловдив -  галерия „Капана“ и изложбена зала “2019“.  Изложбата „Пътуване по света. Изкуство от Германия“ представя за пръв път в България забележителна селекция от 400 произведения на близо 100 артисти, оставили силен отпечатък върху историята..

обновено на 11.10.19 в 13:43