Кулинарен фест представя качествени храни в Пловдив

Храна за всички сетива – под това мото се провежда второто издание на  кулинарния фестивал „Mood for Food” , част от септемврийската програма на Пловдив – Европейска столица на културата.  Десетки производители на качествени храни от цялата страна представят своята продукция на Малката главна този петък, събота и неделя.

Децата могат да се включат в различни работилници. Изградена е и музикална сцена.  Има голямо разнообразие на храни – от мекици и дърпано месо до тайландски сладолед, отбеляза Иван Янакиев от организторите.

С фестивали като този успяваме да увеличим броя на групите и посетителите, които идват в Пловдив специално за конкретно събитие в града  и това е един от големите акценти в програмата ни за последното тримесечие на годината, каза артистичния директор на фондация „Пловдив 2019“ Светлана Куюмджиева.

Тригодишният бюджет за събитето за всичките издания на фестивала е около 100 хиляди лева. Първото издание се проведе миналата година на площад "Централен".


Галерия

Още от категорията

Обявиха победителите в поетическия конкурс "Добромир Тонев"

Победителят в тазгодишния поетически конкурс „Добромир Тонев“ е поетът Александър Христов от Велико Търново. Втора награда печели Оля Стоянова от София, а трета – Недялка Георгиева от Асеновград. Специалният приз за студент-поет печели Вангел Имреоров от Пловдив. Наградата се връчва от Филологическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“...

публикувано на 12.10.19 в 16:43

Награждават лауреатите от поетическия конкурс "Добромир Тонев"

С церемония по награждаване на лауреатите приключва IX-ият Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев" за автори до 45-годишна възраст.  Церемонията е тази вечер от 18 ч. в Културен център „Тракарт“. Наградният фонд, осигурен от Община Пловдив е в размер на 1200 лв, разпределени както следва 600 лв. за първа награда, 400 лв. за втора и 200..

обновено на 12.10.19 в 11:36
Валидираната пощенска карта, посветена на 125 години от първото публикуване на

След 125 г. "Под игото" ни учи на отговорност към общността

Първият български роман „Под игото“ събра в Сопот представители на академичната общност от страната, изследователи, учители и ученици от родния град на Иван Вазов. Поводът за националната среща е 125-тата годишнина от публикуването на първото му самостоятелно издание, а организатор и домакин е Къщата-музей "Иван Вазов".  От основния въпрос на..

публикувано на 11.10.19 в 16:06

Модерно презентирани истории в Музея на родопския карст

Музеят на родопския карст, който е уникален по рода си и е единственият музей на пещерите в Югоизточна Европа  беше изцяло обновен като получи изцяло нов дизайн и визия със средства по проект „Интегриран подход за развитие на културни и природни обекти в Чепеларе, България и Просочани, Гърция“. Ремонтът продължи две години. През предходната..

публикувано на 11.10.19 в 15:11

Пловдив посреща изкуство от Германия в двете нови галерии

Творби на енциклопедични имена от съвременното изкуство се разполагат в двете нови галерии на Пловдив -  галерия „Капана“ и изложбена зала “2019“.  Изложбата „Пътуване по света. Изкуство от Германия“ представя за пръв път в България забележителна селекция от 400 произведения на близо 100 артисти, оставили силен отпечатък върху историята..

обновено на 11.10.19 в 13:43