"Демократична България" издигна Атанас Костов за кмет на Пловдив

„Демократична България“ излъчи надпартиен кандидат за кмет на Пловдив. 

В присъствието на националното ръководство на ДСБ, Да, България и Зелено движение за кмет на Пловдив бе издигнат адвокатът по интелектуална собственост и авторско право  Атанас Костов.

Юристът Атанас Костов е пето поколение пловдивчанин, специалист по Интернет право и дигитализация, еко аткивист, автор на 5 книги в областта на правото и над 80 научни публикации.  

През 2017 г.  е номиниран за „Адвокат на годината в България“, а през миналата неговата кантора бе номинирана за „Кантора на годината в България“. 

Като аргумент за мотивацията си да се включи в предизборната битка, Костов заяви: През оследните 30 години ние чуваме заучените фрази на системните играчи , на т.н. професионални политици, които нищо друго не са  работили през живота си и ни казват едни изпразнени от съдържание изречения. Ние искаме конкретика и ще ви дадем тази конкретика.  Липсата на прозрачност, която се крие някъде в „подплатата“ на община Пловдив, се казва копурция, защото конкретни средства потичат към конкретни хора. Ние смятаме да разпорим тази подплата и да ви покажем новата дреха на община Пловдив с реална демокрация и законодателни виждания.

Приоритет в работата на бъдещия екип е ефективното и прозрачно разходване на общинските средства, превръщането на Пловдив в град от 21 век с електронно управление и администрация и с електронни инструменти в областта на културата, транспорта, екологията, местните референдуми, с електронни здравни досиета, образование и социални услуги.

По думите на Костов, липсата на  тези инструменти в настоящето води до липса на информация как се изразходва бюджета на Общината по пера и до недоверие и апатия у гражданите.  Костов бе категоричен, че  коалиция „Демократична България“ има не визия, а експертиза за превръщането на Пловдив в град от 21-то столетие, като го утвърди като бизнес център на България. Създаването на ефективни нормативни промени на местно ниво за стимулиране на бизнеса, данъчни облекчения, изграждане на адекватна инфраструктура, градски и междуселищен транспорт, екологична среда са сред основните приоритети в работата на общинската администрация.

Според  Атанас Костов,  Пловдивската опера  и театър, пловдивските артистични фестивали и изложби линеят под невежото управление на посредствени апартчици, като някогашната мечта  за влизането на града ни в листата на ЮНЕСКО, е отдавна забравена.  Потенциалът на Пловдив да обърне града към това, което винаги е бил като център на изкуството и на духа, е огромен и коалиция „Демократична България – обединение ДСБ, Да България и Зелено движение е способна да работи за постигане на тази цел.

Водач на листата за общински съветници е адвокат Йордан Иванов, следван от Веселина Александрова, председател на пловдивската организация „Да България“ и Добромира Костова – Зелено движение.

По-късно ще бъде обявена и пълната листа с кандидатите за общински съветници.