Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предизборната кампания ще бъде напрегната и различна

Кампанията ще бъде доста напрегната. Този път напрежението се усеща във въздуха. Явно изборите са доста важни. Някои политолози започнаха с прогнозите, че едва ли не се очакват някакви политически промени в управлението на страната – като резултат от тези избори. Затова напрежението е малко по-голямо. А с новия програмен период, има обещание за доста по-големи бюджети за местното самоуправление, това заяви в интервю за Радио Пловдив Любомир Аламанов, PR експерт.

Той обобщи, че самите кандидати за кметове, са били доста обрани преди официалния старт на кампанията.

Любомир Аламанов пепоръча избирателите добре да преценят своя избор.

Българските избиратели имат достатъчно мъдрост и те могат да отсеят – кой им обещава реални неща и кой просто се опитва да спечели изборите, коментира експертът.

Общо в цялата страна кандидатите за кметове и общински съветници са 36 288. Спрямо последните местни избори през 2015 година общият им брой е с близо 12 000 по-малко.

Прави впечатление, че по места се правят много странни коалиции. Това може би прави малко повече практични самите кандидати и политическите сили. Но може би това води до някакви странни съглашения и споразумения, които се подписват на места. Интересно – кампанията започва различно. И тя ще е доста по-различна от всичко, което сме виждали, коментира още Любомир Аламанов.

Цялото интервю с Любомир Аламанов можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Диспут за развитието на Пловдив в новия мандат по Радио Пловдив

“ “ Развитие на общината през новия мандат” ” е темата на последния предизборен диспут по Радио Пловдив в тази кампания, който се проведе на 24 октомври, четвъртък.  Диспутът може да гледате  на Фейсбук страницата   на Радио Пловдив.  Водещ е Елена Крушкова.

публикувано на 23.10.19 в 10:39

Да изберем хора с морал, сила и характер

Стефи Недевска е кандидат за кмет на район „Западен“ и общински съветник на „Демократична България“. За нея може да гласувате с бюлетина 66 и преференция 106. Тя се кандидатира за първи път за публична длъжност и е една от многото пловдивчани, търсили своята реализация в чужбина.  Стефи Недевска е автор на 4 книги и съорганизатор на..

обновено на 21.10.19 в 15:57

Започва обучението на членовете на СИК за местните избори

Започва обучението на членовете на СИК за местните избори. То ще се провежда от днес до сряда включително в палата № 3 на Международния Панаир, съобщават от общинската администрация. В първия ден ще бъдат обучени членовете на секционните избирателни комисии (СИК) от районите “Западен“ и район „Централен“.  Утре обучението ще продължи в районите..

обновено на 21.10.19 в 15:56

Диспут за финансовата и данъчна политика по Радио Пловдив

“ Финансова и данъчна политика на местната власт”  е темата на поредния предизборен диспут по Радио Пловдив, който се проведе на 17 октомври, четвъртък.  Диспутът с участието на Петя Манева, кандидат за общински съветник от БСП в Пловдив, може да гледате  на Фейсбук страницата на Радио Пловдив.  Водещ е Антония Попова . Още един предизборен..

публикувано на 14.10.19 в 14:54

Алексиев води пред Костов при изборите в "Северен"

Безпокойствата, свързани със зелената система, парковете и междублоковите пространства, чистотата и екологията са сред основните проблеми за жителите на пловдивския район „Северен“. Това сочи проучване на нагласите, извършено от изследователска асоциация „Неохрон“.   Изследването е проведено между 7 и 12 октомври сред 380 пълнолетни жители на..

публикувано на 14.10.19 в 11:23